23.-25. mai arrangeres årets første gatebilfestival på Vålerbanen. Arrangørene tror at så mange som 15000 kommer.

– Vålerarrangementet er et av våre største treff, og vi har vanligvis hatt rundt 15000 tilskuere. Vi håper på det samme i år, og rundt halvparten av tilskuerne kommer til å overnatte, sier Hans Jørgen Andersson, daglig leder i Gatebil.
Gatebilfestivaler skiller seg ut fra andre motorsportsarrangementer ved at deltagerne selv kan kjøre på banen. Frikjøring gir en fin følelse av å mestre egen bil, og gir også nyttig lærdom for alle som tror de kan oppheve naturlovene.

– I tillegg arrangerer vi første runde i Gatebil Extreme, og første runde i driftingserien Powerdrift, sier Andersson.

Extreme-bilene er kraftfulle, og noen av dem har motorer på over 1000 hestekrefter.
På alle gatebilfestivaler arrangeres det Breisladdkonkurranser. Senere i sesongen skal Norges- og verdensmesteren kåres, og første anledning for hvermannsen til å delta er på Vålerbanen.

Fest og moro
Gatebilfestivaler betyr mye fest og moro for de tilreisende, og den uhøytidelige omgangen mellom de bilinteresserte er vel så viktig som å kjøre på banen.
Folk tar med seg sin egen bil, og stiller den ut til allmenn beskuelse. Her kan alt fra gamle og restaurerte amerikanere til knallrøde Ferrari’er bivånes.

– Du kan møte med den bilen du har. Dessuten er det mulig å handle klær og bildeler på standsene under festivalen, sier Andersson.
På kvelden løftes stemningen ytterligere. I år skal Rune Rudberg og bandet Love Shack spille konserter.

– I tillegg kommer noen babes til å være på scenen.

Selv om gatebilfestivalen på Våler er stort, blir det lite mot arrangementet på Rudskogen i midt juli. Da ventes det innrykk av 45 000 mennesker.
– Det er enklere for folk å dra på festivaler i ferietiden, sier Andersson.
Også på Mantorp Park i Sverige midt i juni, venter arrangørene rundt 20 000 besøkende.

Foto:Gatebil

[adrotate group=»2″]