NAF Gokart Vestfold føreren og fjorårets Europamester Emil Antonsen var i helgen i Kristianstad, Sverige og kjørte løp med sin DR Racing Kart.

På samme bane hvor den tredje og siste runden av Europamesterskapet blir kjørt senere i år, var dette virkelig en viktig gjennomkjøring for tyveåringen fra Melsomvik. – Jeg har blitt Europamester en gang, og jeg satser alt jeg har for å bli det i år også. Dette er den eneste banen i årets mesterskap som jeg ikke kjenner til fra før, så det er viktig å få til en bra test her slik at vi er godt forberedt.

Emil Antonsen4

Etter en liten test på banen torsdag kveld, var det ganske klart at Emil kom til å kjempe i toppen under søndagens løp, hvor han var raskest allerede på første trening. Under tidkjøringen som bestemmer startposisjonene i de innledende omgangene ble det bare en femteplass, noe Emil bare så på som positivt. – Selvsagt skulle jeg gjerne vært raskest og startet først, men vi er her for å teste. Under EM er det ikke sikkert jeg starter først hver gang, og da er det greit å trene på å kjøre forbi her nå slik at jeg vet hvor på banen det er best å kjøre forbi når det virkelig gjelder, forteller Emil.

I det første heatet hentet den rutinerte tyveåringen seg opp til en tredjeplass, og ved og stadig gjøre endringer på gokarten følte han selv at han fikk mer og mer kontroll over konkurrentene, noe andreplassen i det andre heatet fra femte startspor også understrekte. Etter de innledende omgangene var det klart for en pre-finale, hvor resultatet bestemmer startposisjonen i selve finalen. Nå hadde de fleste konkurrentene satt på et nytt bakdekk siden de hadde slitt ut ett dekk allerede, Emil kjørte fortsatt på de fire han startet dagen med. I pre-finalen kom Emil ut som nummer fire, og hentet seg raskt oppover i feltet, og kunne tilslutt krysse mållinjen først og var klar for å starte i beste startspor i finalen, rett foran tidligere Nordeuropeisk mester Victor Öberg.

Finalen gikk helt som planlagt, selv om Emil kom ut starten som nummer to rett bak Öberg var han aldri truet av de bak han. I den andre runden kjørte Emil seg mesterlig opp i ledelse, og satt opp et tempo ingen andre klarte å matche. Etter 14 runder på den 1,2 kilometer lange banen i Sverige kunne Emil strekke hendene i været for årets første seier! – Det er virkelig deilig å vinne igjen, det er en stund siden jeg har stått øverst på pallen nå. Jeg var veldig selvsikker før finalen, og visste at jeg hadde god kontroll på Öberg. Dette var en helt perfekt test før Europamesterskapet, vi har både funnet ut viktige innstillinger på gokarten og jeg har lært meg banen skikkelig. Nå er det knallhard jobbing fysisk og psykisk før første runde av EM i Belgia i starten av juni, kunne Emil meget selvsikkert fortelle.

Pressemelding fra Emil Antonsen Motorsport

Emil Antonsen3