Volkswagen-dominans i Rally-VM

Etter seks av tretten VM-runder dominerer Volkswagen årets verdensmesterskap i rally, og på en fjerdeplass i mesterskapet finner vi norske Andreas Mikkelsen. Nå har Volkswagen også bestemt seg for å forlenge sin satsing på rally til og med 2019.

Årets sesong i Rally-VM er nesten halvkjørt, og i helgens Rally Italia gikk Volkswagens Sébastien Ogier helt til topps. Den regjerende verdensmesteren leder også VM med sin Volkswagen Polo WRC, mens finske Jari-Matti Latvala ligger på en andreplass. De to Volkswagen-førerne har faktisk vunnet alle løpene så langt i år, noe som gjør at Volkswagen også leder team-mesterskapet overlegent.

Andreas Mikkelsen fra Oslo lå på en tredjeplass i sammendraget før helgens runde i Italia, men han var uheldig og fikk problemer med en støtdemper i Italia. Likevel kjørte han inn til en fjerdeplass, og vant også den avsluttende Power Stage-etappen sammen med sin kartleser Ola Fløene.

– Dette var min tredje fjerdeplass på rad, og i neste løp vil jeg ta minst et steg oppover på resultatlista. Jeg føler vi har tempoet til å klare det, og Ola og jeg er enige om at dette er målet vårt nå, sier Andreas Mikkelsen.

Den neste VM-runden finner i sted i Polen den siste helgen i juni, og nok en gang er Volkswagen favoritter.

– Vi er veldig stolte over den innsatsen Volkswagen viser i et av verdens mest krevende bilsportsmesterskap denne sesongen. Volkswagens dominans viser hvor gode bilene er, og mye av teknologien som brukes i rally kommer også på vanlige biler etter hvert, sier direktør for Volkswagen i Norge, Ulf Tore Hekneby.

Tirsdag ble det også klart av Volkswagen fortsetter sin satsing på Rally-VM til og med 2019. Opprinnelig var planen å delta fra 2013 til og med 2015, men nå har altså satsingen blitt forlenget med minst fire år.

Pressemelding: Volkswagen AG og Harald A. Møller AS
Volkswagen medieportal https://www.volkswagen-media-services.com