Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal var totalraskest under helgas NM-runde i rally på Bjørkelangen. De tok dermed sin 5.NM-seier på rad med sin Ford Fiesta R5. Svenske Pontus Tidemand ledet lenge, men måtte bryte på grunn av tekniske problemer.

Dermed har Larsen festet ytterligere grep om NM-gullet før de to siste rundene skal kjøret til høsten. Nummer to i klassen i dag ble Eyvind Brynildsen med kartleser Anders Fredriksson fra KNA Varna. Brynildsen har ikke kjørt billøp på over et halvt år, men kjørte likevel fort med sin Ford Fiesta RRC 2 i helga og endte i tillegg på en andreplass på totallista. Svein Frustøl tok tredjeplassen i klassen og ligger fortsatt på andreplass i NM.

Anders Grøndal økte NM-ledelsen
Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen fra NAF M.Sp. Asker&Bærum kjørte inn til seier i klassen for de utrimmede firehjulsdrevne bilene og en tredjeplass totalt i dag. Subaru-teamet vant foran Geir Helge Frøslid og kartleser Tom Andre Haldammen som kjører for henholdsvis NMK Fluberg og NAF M.Sp. Asker&Bærum, også de kjører en Subaru Impreza STi. Trond Sveinsvoll og Otto Øverstad fra KNA Stavanger hadde problemer med sin Subaru i går, og tapte mye tid. De endte likevel på en tredjeplass i klassen. Grøndal tar med det en solid ledelse i sin NM-klasse, men det gjenstår fortsatt to løp før medaljene deles ut. Trond Sveinsvoll beholder andreplassen i NM.

Ny seier til Steve Røkland og Veronica Engan
I klassen for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm ble det ny seier til Steve Røkland fra NMK Gardermoen og hans kartleser Veronica Engan far NAF M.Sp. Asker&Bærum i en Peugeot 208 R2. Men det var Marius Aasen og Marlene Engan fra NAF M.Sp.Asker&Bærum som kom best i gang og ledet klassen i sin Ford Fiesta R2 etter fredagens tre åpningsetapper. På lørdag slet de med å holde følge med Røkland og Engan, og i mål var de halvminuttet bak. Det er imidlertid hyggelig å ha paret tilbake i toppen etter mange problemer i årets sesong. På tredjeplass endte Petter Rolfsen fra NMK Modum&Sigdal og Gøril Undebakke fra NMK Nore&Uvdal i sin Renault Twingo. Rolfsen ligger på plassen bak Røkland i NM-sammendraget.

Tom Vidar og Hege Turvoll Lien raskeste tohjulsdrevne nasjonalbil
Med seier til Tom Vidar og Hege Turvoll Lien fra NMK Modum&Sigdal er det fire forskjellige klassevinnere på fem løp i nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler i årets mesterskap. Tradisjon tro er det tett kamp om plassene i klassen. Før dagens kjøring var det hele fire biler innenfor åtte sekunder, da var det NM-leder Søren Snartemo fra NMK Konsmo som ledet, men han måtte bryte med tekniske problemer halvveis i løpet på Bjørkelangen. Det skaper ny spenning i NM, der Lien nå har tatt over ledelsen. Han leder med ett poeng på Snartemo. Jan Egil Halland med kartleser Anders Nygård fra NMK Nore og Uvdal i BMW M3 ble nummer to i dag. Vidar Nordbø og Geir Stensland fra KAK ble nummer tre i dag i sin Volvo 240.

Marius Dahl gjorde ingen feil på Bjørkelangen
Det ble en ny seier til Marius Dahl fra NMK Modum&Sigdal sammen med kartleser Jim Roger Haugom fra KNA Kongsvinger i klassen for nasjonale firehjulsdrevne biler. Med sikker og stabil kjøring ledet de klassen fra start til mål og endte på en 6.plass totalt i sin Mitsubishi Evo VI. Nummer to ble Bernt Kollevold fra NAF M.Sp.Asker&Bærum og Anders Jæger Synnevåg fra KNA Konsvinger i en Toyota Celica ST205. NM-leder Bjørn Bækkevold har ikke hatt noen god helg, og havnet langt bak i dag. Han leder fortsatt NM etter helga.

Det er nå NM-pause fram til 20.september, da kjøres Rally Hedmarken på Hamar.

Ti på topp Aurskog-Høland Rally 2014:

Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen, NMK Modum&Sigdal, Ford Fiesta R5 2
Eyvind Brynildsen/Anders Fredriksson, KNA Varna, Ford Fiesta RRC 2 + 0:16,8
Anders Grøndal/Roger Eilertsen, NAF M.Sp. Asker&Bærum, Subaru Impreza STi 3 + 0:43,7
Svein Frustøl/Eirik Spilling, KAK/NMK Konsmo, Ford Fiesta R5 2 + 1:44,8
Pål Try /Lars Wilhelm Andersen, KAK, Ford Fiesta R5 2 + 1:58,5
Marius Dahl/Jim Roger Haugom, NMK Modum&Sigdal/KNA Kongsvinger, Mitsubishi Evo VI 13 + 2:01,1
Geir Helge Frøslid/Tom Andre Haldammen, NMK Fluberg/NAF M.Sp. Asker&Bærum, Subaru Impreza STi 3 + 2:08,9
Bernt Kollevold/Anders Jæger Synnevåg, NAF M.Sp.Asker&Bærum/KNA Kongsvinger, Toyota Celica ST205 13 + 2:27,4
Steve Røkland/Veronica Engan, NMK Gardermoen/NAF M.Sp. Asker&Bærum, Peugeot 208 R2 5 + 2:33,0
Trond Sveinsvoll/Otto Øvestad, KNA Stavanger, Subaru Impreza STi 3 + 2:37,3

Pressemelding: NBF, Norges Bilsportforbund http://bilsport.no/frank-tore-larsen-vant-aurskog-holand-rally/#more-16289
Foto: Benjamin A. Ward / NBF