De siste dagene har avkjøringssonen i Parabolica på Monza blitt gjort om fra grus til asfalt. Mange reagerer på endringen.

Parabolica er en av F1-sirkusets mest legendariske svinger, men de siste dagene har det skjedd en stor endring. Avkjøringssonen har blitt asfaltert, og det er det mange som reagerer på. F1sport.it  bruker blant annet tittelen “Det var en gang en Parabolica”. Også flere tidligere F1-sjåfører reagerer på endringen. Karun Chandhok, som kjørte for Hispania i 2010 skriver på Twitter at Parabolica blir enda en sving som mister utfordringen.

– Parabolica vil aldri bli den samme svingen igjen, skriver Jerome d’Ambrosio.

Også Viasats F1-kommentator Atle Gulbrandsen reagerer på endringen.

– Jeg er kritisk, men samtidig er det vanskelig å argumentere mot sikkerheten. Asfalt har vist seg å være bedre enn grus og gress i så måte, sier han.

Gulbrandsen peker på at risikoen ved å gjøre feil ikke må bli borte. – Det må ikke bli for lett. Hvis det bare er asfalt, vil man kunne kjøre rett ut igjen og tape veldig lite, sier han.

På bildene som sirkuleres på internett, ser det ut til at den delen av avkjøringssonen nærmest banen ikke er asfaltert. Hvorvidt dette er fordi det skal legges en annen form for underlag der, eller om arbeiderne rett og slett ikke er ferdig vites ikke.

Om en snau måned går årets F1-runde på Monza av stabelen. Da får vi se om asfalteringen vil få noen effekt på hvordan førerne takler den velkjente svingen.