Max Verstappens signering med Toro Rosso gjør at det åpner seg et sete i Red Bulls juniorsatsing.

Forrige uke kom nyheten om at Red Bull hadde signert Max Verstappen til sitt juniorteam, men allerede mandag kveld ble det klart at han ikke holder seg der lenge. Da ble det nemlig klart at den nå 16 år gamle føreren skal stille til start for Toro Rosso neste år. Han vil da erstatte Vergne og blir teamkompis med russiske Kvyat.

Verstappen kjører Formel 3 denne sesongen, og ligger i skrivende stund på andreplass i mesterskapet med åtte seiere etter 27 løp.

Det at nederlenderen ikke holder seg i Red Bulls juniorteam gjør at det sannsynligvis åpner seg en plass der fra neste sesong. Én av førerne som er høyaktuelle til den plassen er norske Dennis Olsen. Etter en strålende sesong i Formula Renault 2,0, er visstnok Dennis på radaren til mange av de store teamene med tanke på talentutvikling.

– Færst og fremst er det veldig morsomt å se at de store lagene nå også satser på de unge førerne, sier Roy Espen Olsen. Han er faren til Dennis, og kan fortelle om interesse fra flere store lag.

– Vi har vært i kontakt med de fleste teamene, og dette er helt klart en spennende tid for oss, sier han til motorsport.no. Den norske unggutten er fra før en del av Red Bulls simulatorsatsing – noe som betyr at han allerede har en fot innenfor.

Olsen senior forteller at det per i dag er fem navn som har vært høyaktuelle for å bli lagt ordentlig merke til, og at Dennis utvilsomt er ett av disse. Det har også Verstappen, som nordmannen tidligere har kjørt mot, vært. Når han er ute av konkurransen, blir mulighetene enda større for Dennis.

Klar for sesongavslutning
– Etter åtte uker med uten løp, er Dennis supermotivert for å kjøre igjen nå, forteller faren. Neste løp bak rattet i Formula Renault er andre helgen i september, og finner sted på Hungaroring.

Planene for neste år er klare. Dennis skal opp ett nivå til 3,5-liters-klassen i Formula Renault. Den enkleste måten å få til det på er sannsynligvis å vinne mesterskapet, og sjansene er definitivt til stede. Før løpet i Ungarn ligger unggutten på andreplass sammenlagt – 30 poeng bak lederen Nyck de Vries.