Ola Hustad stakk av med sin tredje landsfinaleseier i helgen. Det blir sannsynligvis også den siste.

Helgens landsfinale i bilcross på Bjorli viste at de gamle fortsatt er eldst. Ola Hustad fra NMK Molde stakk av med seieren foran Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger og Olav Røm Østerberg fra NMK Hamar. Hustad har vunnet to ganger tidligere – på Eidsfoss i 2002 og på Kongsberg i 1999, men nå er det altså slutt. Romsdalingen forteller at 25 år med aktiv kjøring får holde, og at det nå heller blir noen opptredener som gjesteartist når det passer ham.

– Jeg er jo ikke akkurat 20 år lenger, så jeg har fått nok av å reise land og strand rundt. Dessuten er det vel sånn at man skal gi seg på topp, ler den erfarne bilcrosskjøreren.

FOTO: Stian Ormestad, bilcross.no

FOTO: Stian Ormestad, bilcross.no

Noen utfordringer

Det gikk ikke helt knirkefritt for Hustad i landsfinalen, og etter seier i de to første innledende rundene, ble Anders Kongsrud fra NMK Nord-Gudbrandsdal for sterk på hjemmebanen. Dermed måtte Hustad også kjøre B-finale før han var klar for å ta seieren. Det klarte han, og også A-finalen gikk veteranens vei.

– Jeg fikk en god start, og tok alternativsporet tidlig. Da kom jeg ut rett bak Hårberg, og når jeg visste at han måtte inn var jeg ganske sikker på seier. Over målstreken vant jeg med den berømte billengden, forteller han.

Når det gjelder arrangementet på Bjorli er Hustad strålende fornøyd. – Det var fantastisk. For oss deltagere var det et prikkfritt arrangement med god stemning og fine fasiliteter. Det var også skikkelig med folk som kom for å se på, og det er alltid gøy.

Nå er det kun klubbløpet som står igjen på kalenderen for Hustad, og han har planer om å ta med seg den pokalen også før han gir seg helt.

Men hva skal en mann som har brukt de siste 25 årene på blcross bruke vinteren til når han ikke trenger å bygge bil? – Nei, akkurat dét har jo jeg også lurt på, ler Ola. – Jeg kommer jo ikke til å gi meg helt i klubben. Man får jo prøve å være en støttespiller og bidra med det man kan, og jeg driver jo gård i tillegg så tiden skal man nok klare å bli kvitt, avslutter han.