Dermed er hun første kvinnelige F1600-mester gjennom tidene.

Ayla Ågren har i år konkurrert i F1600-serien i USA. Der har hun levert gode resultater gjennom hele sesongen, og det ga resultater på søndag. Etter en småskuffende femteplass på lørdag, stakk Ayla av med seieren i helgens andre løp på legendariske Watkins Glen. Dermed sikret hun også topplasseringen sammenlagt i mesterskapet.

Dette var Aylas fjerde seier i år, hvor den første kom på Mid-Ohio Raceway i juli, og de to andre før helgens siste var en dobbeltseier i Pittsburgh i begynnelsen av august.

– Det har ikke gått helt opp for meg enda, sa Ågren til VG rett etter seieren.

Satser videre mot Indy

Ayla er klar på hva som er målet på lengre sikt – nemlig IndyCar. Neste år håper hun på å kunne kjøre USF2000, som er første steg på den såkalte Road to Indy-stigen. Dette er den samme serien som Henrik Furuseth har kjørt de to siste årene.

21-åringen er ikke bare første kvinne til å vinne F1600-mesterskapet, men hun kan også bli den første kvinnelige vinneren av «Årets Bilsporttalent» her hjemme. Den konkurransen gikk av stabelen for noen uker siden, men resultatet blir ikke offentliggjort før den årlige premieutdelingen til Norges Bilsportforbund som finner sted i januar 2015.