11 år etter at Phil Mills og jeg vant VM-tittelen i rally, bærer det ut på nytt eventyr sammen i Rallye du Condroz neste uke.

Gleden og spenningen har vært helt på topp i rallycross-VM – og det er vanskelig ikke å nyte til fulle en ny og etterlengtet VM-tittel. Men akkurat nå føler jeg stor iver etter å gjenoppleve Phils stemme på startstreken når han teller ned fra ‘five’ til ‘go’. Det pirrer i hele kroppen!

At min beste walisiske venn igjen setter seg ved min side for å bli med på rallydansen, er helt spesielt i mine øyne og ører. Phil og jeg startet 152 VM-runder i rally sammen. Vi vant 13 av dem. Forrige gang han sang ut sine noter til meg i WRC, var under Rally Portugal i mai 2010 – for fire og et halvt år siden.

Phil og jeg har vært gjennom utrolig mye sammen, både jubel og dramatikk. Selv om seirer, oppturer og den dramatiske krasjen i Tyskland 2004 er lettest å huske, dveler jeg stadig ved minnene om alle timene med gode samtaler gjennom mange løp, land og år på transportetapper rundt om i verden. Muligheten til å komme sammen igjen i en Citroën C4 WRC er inspirerende for oss begge. Vi ville gjøre noe sammen sist vinter, men tiden strakk aldri til for å feire 10-årsjubileet for VM-tittelen i rally. Derfor ser vi på dette som en forsinket feiring. Hele poenget for begge er å nyte opplevelsen.

Men hva så med Belgia og Condroz? Jeg vet dessverre lite om rallyet bortsett fra at det stiller sterke konkurrenter og det faktum at rallyet er svært populært blant fans og førere. Tidligere i år var vi i Mettet og kjørte VM-runde i rallycross, så jeg ved akkurat hvor ville belgiserne er etter motorsport. Atmosfæren der var veldig fin, og jeg er sikker på at det blir minst like mye trykk i Huy neste uke.

Jeg kommer nok til å bruke litt tid på å finne rytmen etter å ha kjørt rundt alene og i sirkler de siste to årene. Men jeg er sikker på at Phil og jeg finner tonen temmelig raskt, og da vil jeg gjerne holde toppfart. Jeg har ikke fått anledning til å kjøre rallybil annet enn i showsammenheng de siste to årene.

Etter Rallye du Condroz blir det full konsentrasjon om siste VM-runde i FIA World RX. Den går i Argentina siste helg i november. Vi jobber også hardt for å få på plass 2015-planene.

Man vet aldri; kanskje Phil blir så bitt av rallybasillen igjen at han nekter å gå ut av bilen…

5434333335708a6d4d5c457c