Vet du hvor mange omdreininger turboene i VWs WRC-biler har gjennomført denne sesongen eller hvor mange ganger de tre førerne har skiftet gir? Det vet selvfølgelig tyskerne.

Tyskere er kjent som et folkeslag som holder orden på det meste. Det beviser den siste pressemeldingen fra Volkswagen etter helgens siste VM-runde i Wales. Her har de oppsummert sesongen i tall, og det er til tider snakk om imponerende detaljerte tall.

Mange av tallene er relativt enkle å forholde seg til, og lette å forstå. Som for eksempel at de har vunnet tolv av tretten VM-runder denne sesongen. Det er også en ny rekord, da de slo Citroëns gamle med én seier. Volkswagen er den andre fabrikken gjennom tidene til å ta de tre øverste sammenlagtplassene. Lancia gjorde det samme i 1987 og ‘88.

Av de 249 mulig fartsetappene teamet på tre kunne vunnet, satte de raskeste tid på 197 av dem. Siden Poloens debut i 2013, er de samme tallene 345 av 486.

Å kjøre rally-VM innebærer naturlig nok også mye reising for teamet – som forøvrig består av folk fra 20 forskjellige land. I år har de vært innom 15 land og reist (sånn rundt regnet) 96 845,99 kilometer i luftlinje mellom serviceområdene og hovedkvarteret i Hannover. Utstyret som skulle til løpene utenfor Europa fikk også med seg 46 202,62 kilometer på båt.

Mellom Rally Monte Carlo i januar og helgens rally i Wales, snurret turboene i de tre bilene med 315 hester hver 1,3 milliarder ganger, og de tre førerne skiftet til sammen gir 73 211 ganger. Det var også noen dekk som ble byttet gjennom sesongen. Ifølge Volkswagen løftet mekanikerne 265 tonn fordelt på omtrent 1100 dekk som ble brukt.

Det meste som skjer i en moderne rallybil blir logget av datamaskiner, og noen må gå gjennom dette. Ingeniørene har sett på 17,9 gigabyte med data fra årets 249 fartsetapper. Det tilsvarer omtrent 3,2 millioner sider med ren tekst.

Fansen og vi journalister skal også ha sitt, og Volkswagen hevder de nå har 4,2 millioner følgere på sosiale medier. 101 647 fans fikk autografer av førerne, og det ble sendt ut 703 sider med pressemeldinger i løpet av sesongen. Pluss 322 488 tekstmeldinger med oppdateringer fra løpene.