Ola Fløene (NOR), Andreas Mikkelsen (NOR)
WRC Rally Spain 2015

Andreas Mikkelsen har jobbet lenge for sin første WRC-seier. Til tross for at han ikke er eldre enn 26 år, er det allerede ni år siden han debuterte i WRC. Det var i Wales, men hans første seier skulle komme først i årets utgave av Rally Spania. Som så ofte ellers de siste sesongen var det egentlig Mikkelsens teamkompis Sebastien Ogier som så ut til å stikke av med seieren. Foran den siste publikumsetappen ledet Ogier med drøye 50 sekunder, og Mikkelsens håp om seier var heller lite. Han kjempet imidlertid med den tredje Volkswagen-føreren Jari-Matti Latvala om andreplassen, og hadde en knapp ledelse på drøye sekundet før den siste etappen.

Når Ogier så kjørte av var det imidlertid duket for en norsk triumf i de katalanske fjellene. På TV-bildene så ikke Mikkelsen ut til å tro at han hadde vunnet de første sekundene, og når det gikk opp for ham og kartleser Ola Fløene tok sistnevnte til tårene. – Min første VM-seier satt langt inne, men var veldig deilig, sa Mikkelsen til VG etter seieren.

Andreas Mikkelsen (NOR), Ola Fløene (NOR)
Volkswagen Polo R WRC (2015)
WRC Rally Spain 2015

VIL VINNE VM

De fleste rallyinteresserte nordmenn husker nok den ekstremt spennende avslutningen på årets utgave av Svenskerally. Der ledet Mikkelsen foran Ogier da de startet på den aller siste etappen. Nordmannen gjorde imidlertid en feil som gjorde at han havnet i snøen, og han tapte dermed seieren i det som må kunne sies å være hans hjemmerally. Nå er imidlertid målet for neste år klart for Mikkelsen – selv om ha innrømmer at det kan bli vanskelig. – Ja. Jeg har god erfaring fra mer eller mindre alle VM-løpene nå, og det betyr ekstremt mye å kjenne veiene. Det neste må være å prøve og bli verdensmester i 2016. Det blir selvfølgelig tøft – med tanke på hvor godt Ogier kjører, svarer han på spørsmål fra VG om han sikter på VM-trofeet allerede neste sesong. I årets siste løp i Wales kjørte Mikkelsen inn til en tredjeplass bak Kris Meeke fra Citroën. Sebsatein Ogier tok nok en oppskriftsmessig seier i det gjørmete løpet på den walisiske landsbygda.