I slutten av august var Hans Christian på plass på Brekka, banen til NMK Aremark, for å kjøre trening med sin crosskart. Etter å ha kjørt to treningspass kommer 23-åringen inn i depotet for å be faren Idar om vann, men når Idar kommer tilbake fra servicebilen som står noen få meter unna har Hans Christian allerede besvimt. Mens Idar sliter med å få sønnen ut av crosskarten roper han på hjelp. Det er onsdag kveld, og det er ikke mange andre på Brekka denne kvelden. De som er på plass kommer imidlertid raskt til for å hjelpe, og én av disse er brannmann og bilcrossfører Espen Waters. Han var på plass for å trene med sin Boble, og overtar hjerte- og lungeredningen. Waters visste også at klubben hadde vunnet en hjertestarter i forbindelse med en konkurranse hos HMS-firmaet Trygg Arena i 2013, og ba derfor om at denne måtte hentes. Etter å ha gitt hjertet elektrisk støt to ganger startet det, men det slo urytmisk, så hjerte- og lungeredningen måtte fortsette.

Brekka ligger flere mil unna nærmeste sykehus, og det tok dermed en stund før redningsmannskapene var på plass. De første som ankom banen var tre brannbiler som hadde med seg surstoff. Etter omtrent tre kvarter kom en ambulanse som overtok arbeidet med å stabilisere Hans Christian. På grunn av vanskelige værforhold på Rygge tok det enda 10-15 minutter før et redningshelikopter var på plass, og Hans Christian ble løftet inn for å bli fløyet til Ullevål Skyehus.

På sykehuset ble Hans Christian lagt i kunstig koma og kjølt ned til 33 grader for å skåne hjernen og andre organer i kroppen. Etter et døgn ble han sakte varmet opp, men ble holdt i kunstig koma i fem dager. På denne tiden hadde han også pådratt seg en kraftig lungebetennelse, men var nå såpass stabil at han kunne bli sendt til Fredrikstad Sykehus for videre observasjon. En snau uke senere ble ble Hans Christian transportert til Ullevål for å få operert inn en hjertestarter, og lørdag 12. september, to og en halv uke etter den dramatiske hendelsen, ble han skrevet ut av sykehuset.

– Dette har vært en strevsom og veldig vanskelig tid for familien. Vi er ekstremt takknemlige for hjelpen fra alle som var på Brekka den dagen. Hadde det ikke vært for dem ville vi ikke hatt Hans Christian hos oss i dag, sier moren Tina Torp til Racing. Nå skal Hans Christian bruke vinteren på å klargjøre sin selvbygde crosskart til 2016-sesongen, som han håper å få kjørt som vanlig. Tina er sikker på at sønnens stå-på-vilje vil sørge for at han stiller klar til start når sesongen åpnes igjen til våren.