Mikkelsen kjempet om tredjeplassen da en stor stein la mulighetene til en pallplass bokstavelig talt i grus. Steinen ødela det meste i forstillingen på bilen, og den norske Volkswagen Motorsport-føreren var tvunget til å bryte. Han stilte til start igjen søndag, men var helt ute av kampen om VM-poeng. Likevel var ikke Mikkelsen bare misfornøyd. – Jeg vil si at prestasjonen i Italia var svært bra. Vi kjørte fort og gjorde jobben vår. Uflaks ødelegger for oss, og det får vi ikke gjort noe med. Det har likevel ikke gjort noe med selvtilliten vår, sier Mikkelsen, som har med seg Anders Jæger som kartleser. Duoen endte til slutt på en 13. plass i Rally Sardinia.

MÅTTE BRYTE

Mads Østberg og kartleser Ola Fløene hadde heller ikke hellet med seg, og måtte bryte løpet. – Vi traff en stein som røk en drivaksel framme. Det skjedde over et «krøn» i et veibytte, med et gjerde på innsiden. Vi kom videre med bakhjulstrekk, men rett før mål stoppet bilen helt. Den løse akselen har skadet ett eller annet på motoren, og det var bare å parkere, sier Østberg. Beste nordmann på Sardinia ble Henning  Solberg, som med kartleser Ilka Minor kjørte inn til en 8. plass.

RESULTATER

I sammendraget ligger Østberg/Fløene i sin Ford Fiesta WRC på en fjerdeplass etter seks av 14 løp med 58 poeng. Mikkelsen/ Jæger har kapret ni poeng mer, og ligger på tredjeplass kun ett poeng bak Dani Sordo. Sebastien Ogier leder VM suverent. Rally Polen startet like etter at Racing gikk i trykken, og derfor er ikke resultatene derfra med i denne utgaven. Neste VMrunde foregår på grus i Finland fra 28. til 31. juli.