Karin Elise Fossen har funnet seg godt til rette bak rattet på sin Citroën DS3.

Det handler stort sett om biler og motorer der hvor Karin Elise Fossen fra NMK Modum og Sigdal befinner seg. Hun har vokst opp i bilcrossmiljøet, har vennene sine i motormiljøet og sannelig arbeider hun ikke også med bil, som biloppretter. – Jeg får ikke tid til så mye annet, men det er bil og motorsport jeg interesserer meg for, smiler hun bak rattet på sin Citroën DS3, under nest siste runde av cupen som kjørtes på Rudskogen i september.

Det var på Jyllandsringen i Danmark hun fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen. Hun vant nemlig racet her i slutten av august, og slo både dansker og de andre nordmennene i klassen. – Det var utrolig moro. Seieren er nok absolutt det største jeg har gjort i motorsportkarrieren min, sier hun. Finaleløpet foregikk også på Jyllandsringen, men etter at Racing gikk i trykken. Foran løpet lå Fossen på femteplass sammenlagt, men avstanden frem til sølvet var liten.

PRØVD DET MESTE

Jenta fra Krøderen har en imponerende motorsportkarriere tross sine 25 år. Hun har vært innom det meste av klasser som bilsporten har å by på, men det er kanskje ikke så rart ettersom hun begynte så tidlig som seks da hun snek seg ned i broderens crosskart.

– Jeg tror kanskje ikke jeg hadde startet på skolen engang da jeg kjørte for første gang. Jeg var altfor liten, så vi måtte bygge og tilpasse slik at jeg skulle rekke frem til pedalene, mimrer hun. Da Fossen var ni år begynte hun med gokart. Der tok hun hjem hele 30 seiere og hadde til sammen 60 pallplasser gjennom ti år i gokartsporten.

– Jeg husker feriene våre. Da reiste vi rundt på bilcross og gokartløp. Hver sommer var vi med på NMKs Sommercup i gokart, og dette var det morosamste jeg visste. Da vi kom tilbake på skolen og alle skulle fortelle hva vi hadde gjort i ferien, synes alle guttene det var kult at jeg hadde kjørt gokart selv om ikke lærerne synes det var like stas, ler hun. Etter mange år i gokart ville Fossen videre, og da ble det to sesonger i baneracingklassen Seven om somrene og rally som fører og kartleser på vinteren.

RALLYCROSS NESTE?

Tidligere i år kjørte Fossen landsfinalen i bilcross for damer som NMK Aremark arrangerte. Hun hadde en heatseier og noen andreplasser, men nådde ingen finale. Rallycross er nesten den eneste grenen som Fossen ennå ikke har prøvd, men det lukter hun allerede litt på. Planen er kanskje å kjøpe rallycrossbil til året.

– Jeg lurer litt på om vi kanskje skal begynne med det. Det er på tide å tenke fremover, og jeg tror kanskje muligheten for å få flere sponsorer og mer støtte er større der, sier hun. Det var nettopp økonomi som stoppet rallysatsingen til Fossen. – Det er svært dyrt og drive med motorsport, så jeg er veldig avhengig av å få hjelp av gode sponsorer. DS3 har vært en fin klasse for meg, men jeg har lyst til å klatre videre. Om det blir i en større baneracingklasse eller rallycross det får vi se. Det kan også hende vi tar en sesong til i DS3, så vi får vurdere etter sesongslutt, sier hun.

En sak som er sikkert er at det blir mer satsing. Fossen skal ikke gi seg med det hun liker alle best. Først må hun få seg et sted å bo og ny jobb. – Det skjer litt om dagen. Jeg solgte huset mitt i går, og jobben min gikk konkurs, så nå står jeg litt på bar bakke, forteller hun. Fossen er kjent som en dame med trøkk og gir seg ikke. Hun har god teknisk forståelse, er biloppretter av yrke og er definitivt en vinnertype med sterkt konkurranseinstinkt. Hun finner nok både et sted å bo samt en jobb som handler om bil.