Hele teamet jublet over at Dennis Olsen ble kåret til årets førsteårsfører i Porsche Carrera Cup. ALLE FOTO: DENNIS MOTORSPORT

Dennis Olsen har levert jevnt over gode resultater gjennom hele sesongen i den tyske Porsche Carrera Cup-en. Det betalte seg da han kunne feire plasseringen som beste førsteårsfører allerede to løp før sesongslutt. – Det er deilig å få det på plass. Da slipper jeg å tenke på det i de to siste løpene, sier 20-åringen fra KNA Varna Selv om Olsen sikret rookie-mesterskapet på Nürburgring, var han ikke strålende fornøyd med resultatene på de kjente tyske banen. To syvendeplasser ble resultatet etter en ekstremt tett kvalifisering sørget for at han måtte starte et stykke bak i feltet. – Det skilte syv hundredeler fra første startspor til mitt syvende, og det er selv- følgelig en litt kjedelig følelse. Samtidig viser det at mesterskapet holder høyt nivå, forteller Olsen, som tidligere i år også vant et løp i det tyske langdistansemesterskapet VLN.

– KJEDELIG

Den lille resultatmessige nedturen på Nürburgring gir han ekstra motivasjon, og han tar med seg det positive inn mot sesongavslutningen.
– Jeg er skuffet over plasseringene, og det er kjedelig når man leverer såpass godt uten å få skikkelig betalt for det. Vi fikk imidlertid med oss mesterskapspoeng til både meg og teamet. Det er uansett det viktigste, sier Olsen. Unggutten ligger nå med 200 poeng på en tredjeplass i sammenlagtmesterskapet bak Christian Engelhart (227 poeng) og Sven Müller (239 poeng). Blant førsteårsførerne har Olsen en ledelse på hele 64 poeng ned til nestemann, og kan dermed kan han ikke bli tatt igjen. Hans neste løp i den tyske serien kjøres på Hockenheim i oktober.