NMKs rallycup er landets største rallycup som nå har blitt gjennomført i omkring 20 år. Det er NMKs rallyarrangører som stiller med premiene i cupen, i form av halv startavgift i deres løp. Hele 12 medaljører fikk sine premiebevis under NMKs Sportsmøte i oktober.

Årets rallycup har bestått av 7 løp. Tre av løpene ble gjennomført på vinterføre, ett løp på asfalt mens de tre siste ble kjørt på grus. Rallycupen er delt inn i klasser for førere og kartlesere, der juniorer (inntil 25 år) kjører egen cup.

Vinneren i hver av de fire klassene får halv startavgift i alle løpene som inngår i cupen i 2017, sølvplassen gir fire halve startavgifter mens tredjeplassen gir to halve startavgifter. Til sammen bidro arrangørene i 2016 med ca 115.000 kroner i reduserte startavgifter.

I tillegg til dette har alle deltagerne i juniorklassene mulighet til å søke om stipend for 2017-sesongen. Stipendet skal gå til prosjekter som utvikler fører/kartleser og ikke til ordinær drift av rallysatsingen.

Hvilke løp som inngår i neste års rallycup blir publisert så snart komiteen har vært i kontakt med alle NMK-arrangørene for neste år.

Resultater fra NMK Rallycup 2016

Kartleser junior:
1: Oda Jacobsen (NMK Nore og Uvdal)
2: Daniel Wolden (NMK Elverum)
3: Eirik Bekkeseth (NMK Nore og Uvdal)

Fører junior:
1: Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen)
2: Mads Johansen (NMK Hadeland)
3: Håkon Sveen Frøslid (NMK Fluberg)

Kartleser senior:
1: Dag Nordstrand (NMK Hamar)
2: Gøril N. Undebakke (NMK Nore og Uvdal)
3: Arne-Ingar Stulen (NMK Hadeland)

Fører senior:
1: Geir Helge Frøslid (NMK Fluberg)
2: Lars Schmidt (NMK Larvik)
3: Tommy Transeth (NMK Tønsberg)

Under NMKs premieutdeling på Gardermoen ble Thea Turvoll Lien (NMK Modum & Sigdal) tildelt NIFs Vandrepokal for damer. Dette er en æresbevisning som NMK på vegne av NIF har delt ut i en årrekke, og Thea får æren av å ha pokalen på hylla fram til neste års Sportsmøte. Det er første gang prisen er delt ut til en ung kvinnelig kartleser, noe NMKs Rallykomite setter stor pris på!

Rallykomiteen gratulerer Thea og alle premievinnerne med en flott sesong – og ser fram til en spennende og innholdsrik Rallycup også i 2017. All informasjon om cupen finner du på www.nmkrallycup.no.