Hans Erik Mortensen (t.v.) og Frode Eriksson ble begge tildelt ildsjelprisen under NMKs sportsmøte. FOTO: RUNE JOHANNESEN

Landsfinalen går over én dag, og på Verdal Motorsenter venter man storinnrykk. – Det rent arrangementstekniske har vi stålkontroll på, men vi skal jobbe aktivt med markedsføringen. Vi ønsker å lage en folkefest, og håper på mellom 2000 og 5000 tilskuere under landsfinalen i 2018, sier Hans Erik Mortensen. Han er medlem i NMK Verdal/Levanger, og sitter i styret hos Verdal Motorsenter. Anlegget ble åpnet i vår, og tildelingen av landsfinalen setter Mortensen stor pris på. – For oss betyr det mye å kunne arrangere en landsfinale. Både for å få satt motorsporten på dagsorden, men også økonomisk. Vi håper å sitte igjen med noen kroner etter landsfinalen, sier han.

Det viktigste på en landfinale er naturlig selve mesterskapet, men skal man lage en folkefest trenger festen flere ingredienser. – Vi er i samtale med noen trønderrockere, men avtalen er ikke sikret. Vi ønsker å gjøre noe mer ut av arrangementet, og en konsert på kvelden vil være viktig, sier Mortensen.

ILDSJELPRIS

Sammen med Frode Eriksson, som også sitter i styret for Verdal Motorsenter, ble de to medlemmene i NMK Verdal/Levanger under  NMKs sportsmøte i høst tildelt ildsjelprisen. Bakgrunnen for hederen var arbeidet duoen har nedlagt for å få etablert motorsenteret i den motorsportsglade bygda.

– Siden 2012 har vi brukt mellom 25 og 30 timer hver eneste uke på motorsenteret. I tillegg til fysisk arbeid har det vært mye møtevirksomhet med kommune og fylke, i tillegg til papirarbeid, sier Mortensen. Han setter pris på hederen.

– Det er moro å oppleve at andre ser at noe er blitt gjort. Selv om anlegget ikke er ferdig, har resultatet blitt flott og både publikum og førere setter pris på at motorsenteret er så oversiktelig.