Eugen Bjørnstad (nr. to fra høyre) konkurrerte i ulike grener. Dette bildet er fra et israce på Lillehammer. FOTO: UTLÅNT FRA EIERINSTITUSJON MAIHAUGEN

Larsen holder nå på med en biografi om det han kaller Nordens Fartskonge på 1930- tallet. Forfatteren jobber på spreng for å få boken ferdig om den gamle helten Eugen Bjørnstad, som døde i 1992. – Eugen overlot alt av premier, avisutklipp og foto til meg, og nå skal jeg endelig lage en bok om legenden. I den sammenheng etterlyser jeg flere bilder, gjerne tatt av amatører, forteller Morten Larsen. Han forventer å være ferdig utpå vårparten neste år, derfor haster det en smule med å komme i kontakt med folk som kan bidra.
– Kjenner du noen som har bilder i et fotoalbum fra løp fra før krigen er jeg veldig interessert i å kikke på dem. Eugen var allsidig og kjørte flere motorsykler og tre–fire biler i perioden 1928 til 1937, sier forfatteren.

NMK-MEDLEM

Larsen kjente Bjørnstad godt. – Eugen var medlem av NMK og fortalte meg at han trivdes best sammen med NMK-folk, jordnær som han var. Faktum er vel at han hadde velstående foreldre og innrømmet han var bortskjemt. Eugen steg i gradene, og fikk etter hvert både Bugatti og Alfa Romeo å kjøre med, forteller Larsen. Med sin Alfa Romeo 2300 Monza vant han Polens Grand Prix i 1933, men her hjemme gikk det i isbaneracing og bakkeløp med en rekke forskjellige biler. – Har noen i familien eller noen av dine bekjente bilder fra bilrace fra gamle dager kan du henvende deg til meg på morten@ mastermedia.no eller via Facebook, sier Larsen.