Selv om det ikke blir en full sesong i den europeiske Superbike-serien i Spania, fortsetter Ole Bjørn Plassen for fullt i Superbike i år med hovedfokus på å ta hjem NM-gullet. FOTOS: AGUSTI NUBIOLA

De siste årene har 33-åringen fra Sande i Vestfold satset på Superbike i utlandet, senest i den spanske serien Cev Repsol European Superbike Championship.Men 2017 blir annerledes. Nå går han for NM-gull, og nedprioriterer den spanske satsingen til tre løp. Ikke nødvendigvis på grunn av mangel på penger, men Plassen fant en annen motivasjon i hvordan pengene skal disponeres.

 

LIKT BUDSJETT

– Vi har omtrent samme budsjett i år som i fjor. Men i fjor ble mye brukt på reise og slikt, så vi tenker at vi får brukt pengene mer effektivt ved å kjøre her hjemme, sier Plassen. Det blir med andre ord jakten på NM-gull som gjelder, i Superbikeklassen med 1200 ccm-motorer og nærmere 200 hestekrefter under stumpen. Driftsbudsjettet var på 700–800 000 kroner i fjor, og da vi snakket med Plassen før årets satsing ble klart, så innrømte han at budsjettet gjerne skulle vært doblet for å få maksimalt utbytte av satsingen i utlandet. Samtidig blir han ikke helt borte fra de spanske traktene.

 

TRE LØP I SPANIA

– I tillegg til å kjøre i Norge, så sikter vi oss inn på tre løp i Spania. Så det blir ålreit. Vi kjører det første løpet tidlig i sesongen, og så tar vi to løp i oktober når sesongen er ferdig her hjemme, sier han.

– Er det en nedtur å ikke få til samme satsing som i utlandet, eller tenker du at det er vel så greit å kjempe om NM-gull?

– Jeg syns det er OK, og jeg tror dette kan bli positivt. Vi satser selvfølgelig på å kjempe i toppen og gjøre vårt beste for å ta et NM-gull, sier en av Norges fremste roadracingførere, som til stadighet omtaler sin satsing i flertall da han er avhengig av støtteapparatet rundt seg for å få dette til å gå rundt.

Drømmen om MotoGP er borte for lengst, men Ole Bjørn Plassen har fremdeles motivasjon til å satse tungt på roadracing. – Hadde jeg følt det dabbet av, så burde jeg kanskje heller funnet andre ting å drive på med, sier han offensivt.

 


VUNNET NM TIDLIGERE

Han oppsummerer fjoråret som en jojosesong og føler ikke at han fikk maks ut av sitt potensial sammenliknet med konkurrentene i den spanske serien. Drømmen om MotoGP er for lengst svunnet, men Plassen tror han er kapabel til å mestre flere av seriene han kunne stilt opp i utlandet.

– Jeg føler jo at det stadig går framover. Hadde jeg følt jeg dabbet av, så burde jeg kanskje heller funnet andre ting å drive på med.

Det blir i alle fall NM for fulle mugger, og han er heller ikke ukjent på hjemlige trakter. Han deltok på enkelte NM-runder i fjor, vant flere av dem, og har også NM-gull fra 2010 og 2014 å vise til.