Thomas Bryntesson gleder seg til å kjempe om EMpoeng i sin nye Ford Fiesta. FOTO: FRANK SKAUFEL

– Det blir veldig gromt å ta steget opp. Jeg kan nesten ikke beskrive hvor mye jeg ser frem til sesongen. Å få konkurrere i SuperCars har vært mitt mål siden jeg startet med motorsport. De er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier Bryntesson.

Han har to sesonger i klassen RX Lites i bagasjen. Forrige sesong vant han RallyX Nordic og tok sølv i både internasjonale RX2 og vintermesterskapet RallyX on Ice. Bryntesson ser på overgangen fra RX Lites til kongeklassen som et naturlig steg.

– Det blir mitt første år i en helt ny klasse, så det blir tøft. Jeg har et bra team i ryggen og ser frem imot utfordringen. I min karriere har jeg alltid kjempet om seieren, og også i SuperCar skal jeg forsøke å prestere på topp. Selve kjøringen er ganske lik RX Lites, men det er betydelig mer hester i SuperCars, sier han.

 

STARTET I 1983

Ola Frøshaug bærer på en lang motorsportskarriere. I 1983 kjørte han sin første bilcrosskonkurranse og siden 2001 har han vært fremgangsrik i rallycrossklassen Supernasjonal med blant annet åtte NEZ-gull. I år er det fullt fokus på SuperCars-satsingen.

– Alle som holder på med rallycross drømmer om å en gang konkurrere i SuperCars, så det er selvfølgelig spennende. Å kjøre i team med Thomas kommer til å bli veldig bra. Han er utrolig god til å kjøre bil og jeg har erfaring, sier Frøshaug.

Satsingen driftes av JC Raceteknik og førerne skal ratte hver sin Ford Fiesta

– Målsetningen er å være i semifinale og finale både i EM og RallyX Nordic. Jeg har mange bra resultater i Supernasjonal, og tror jeg har en sjanse til å kjempe i toppen, sier Frøshaug.