Steve Røkland vant klassen for internasjonale tohjulsdrevne biler. FOTO: MORTEN KRISTIANSEN LARSEN

Ingen har vunnet KNA Rally Finnskog flere ganger enn Mads Østberg. Under årets andre NM-runde var han favoritt til å vinne løpet for sjette gang, og han innfridde.

– Vi har jobbet oss bra gjennom hele løpet. Vi hadde litt problemer, men har ut fra forutsetningene kjørt optimalt hele veien. All honnør også til Veiby og Eivind Brynhildsen som har kjørt utrolig bra, sier Østberg, som ble klokket inn kun fem sekunder foran Veiby. Sistnevnte var selvsagt svært fornøyd med å komme så nær Østberg.

– Det er ingen tvil om at jeg har kjørt på meg selvtillit. Mads er en av verdens beste førere på snø og is, og når vi bare blir slått med fem sekunder blir jeg litt stolt, sier Veiby.

Mange hadde forhåpninger om at Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud skulle blande seg inn i seierskampen, men de måtte kaste inn håndkledet etter SS2 på grunn av girkassehavari.

SUVEREN RØKLAND

I klassen for internasjonale tohjulsdrevne biler var Steve Røkland fra arrangørklubben KNA Kongsvinger og hans nye britiske kartleser Tom Woodburn i ledelsen nærmest fra start til mål i sin Peugeot 208 R2.

– Jeg er godt fornøyd med gjennomførin gen av løpet og følte mot slutten at jeg var tilbake på tilnærmet det tempoet jeg hadde i fjor. Tom gjorde en fantastisk jobb, dette var hans første løp på is og han har kost seg på Finnskogen, sier Røkland.

Nærmest fulgte Lars Martin Stensbøl og Mads Ola Stensbøl, som i sin Renault Twingo R2 ble slått med ett minutt og 37 sekunder. I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift, virket det som om Søren Snartemo fra NMK Konsmo, med Arne Ingar Sulen fra NMK Hadeland i kartleserstolen hadde full kontroll. Dermed fikk de revansje etter at de måtte bryte NM-åpningen i Sigdal.