Andreas Mikkelsen gjorde jobben sin i comebacket i WRC, og får fornyet tillit av Citroën Total Abu Dhabi WRT i neste VM-runde. – Jeg ser virkelig frem til å kjøre Rally Polen, sier han. Rally Italia Sardinia var 27-åringens debut i en Citroën C3 WRC, og VM-runden handlet om å bli kjent med bilen og ta seg til mål. Dette lyktes Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger med. De endte til slutt på åttendeplass, og den norske duoen ble med det også beste Citroën-fører.
MEEKE UTE Mikkelsen har etter at kontrakten med Volkswagen ble terminert i fjor høst, kjørt
for Skoda i WRC2, og har vunnet to av tre løp han har stilt opp i. Det tredje måtte han bryte. Nå ser det ut til at Mikkelsen tar over for førstefører Kris Meeke i Citroën på ubestemt tid. Etter en rekke skuffende løp, har Meeke fått beskjed om at han blir erstattet av Mikkelsen i Polen, som sammen med Craig Breen og Stépane Lefebvre vil utgjøre Citroëns team i neste VM-runde i månedsskift et juni og juli. – Vi tok steg for steg, og fi kk en del svar i løpet av helgen. Det er selvsagt hyggelig at Citroënledelsen
er så fornøyde at de gir meg muligheten til å kjøre Rally Polen også, sier Mikkelsen.
BLI KJENT MED BILEN Ingen kunne forvente at Andreas Mikkelsen skulle prestere toppresultater i sitt første løp for Citroën Total Abu Dhabi WRT. Med kun en liten test før løpet, hadde han og teamet som fokus at VM-runden på Sardinia først og fremst skulle handle om å bli bedre kjent med bilen. – Det er vanskelig å teste alt vi har lyst i et løp, for det har vi rett og slett ikke lov til. Det er fortsatt en del ting å jobbe med, men med en god test før Polen har jeg stor tro på at vi kan levere et godt resultat der, sier han.

 

VANT I FJOR

VM-runden i Polen er ikke et hvilket som helst løp for nordmannen. Mens han tidligere har slitt med å prestere toppresultater på Sardinia, er situasjonen helt motsatt i Polen. Han gikk til topps i fjor, og endte på andreplass både i 2015 og 2014. – Det blir gøy å kjøre Polen, det er yndlingsløpet mitt. Så det ser jeg virkelig frem til, og er takknemlig for at jeg får den sjansen, sier Mikkelsen, som tre ganger er blitt nummer tre sammenlagt i VM. Han fi kk gode tilbakemeldinger fra teamledelsen.

– Andreas sin inntreden har vært konstruktiv og positiv for oss. Etter hans test før løpet, visste vi at han måtte ha mer tid på seg til å få bilen optimalisert til hans kjørestil. Utover åttendeplassen, er vi fornøyd med hva hans inntreden har bidratt til. Andreas har klart å identifi sere de viktigste punktene vi må jobbe med for å kunne oppnå ytterligere forbedringer, sier teamsjef Yves Matton.