Faren hans har nemlig fått jobb i USA i to år, og da satser Henrik Ovenstad på å konkurrere på den andre siden av Atlanteren. Det tror tiåringen skal veldig greit, selv om han nok er redd konkurransen kan bli enda hardere enn her hjemme. I Norge stiller Ovenstad opp på løp så ofte han kan, selv om det av og til kan bli litt langt å reise. Vi møtte ham på Håsken Grand Prix i Andebu i mai, noe som innebærer tre og en halv times kjøring hver vei. Ovenstad synes ikke det gjør så mye, for gleden av å kunne utøve sin idrett er det viktigste. Motorsportsinteressen har han fått gjennom familien. Både faren og onkelen har drevet med motorsport selv.

– Det var pappa som fikk meg med på dette. Jeg fikk prøvekjøre, og da syntes jeg det var så gøy, forklarer han Dermed var Ovenstad i gang. Siden har det blitt mange løp og mye kjøring. Dette er den første sesongen hans i Mini. Helt til i fjor kjørte han i Cadetti-klassen, som er klassen
for de yngste utøverne i denne motorsportsgrenen. Han har allerede kjørt tre løp i denne klassen i år, men det skal bli flere.

Neste år kommer Herman Ovenstad til å kjøre Formel K på den andre siden av Atlanteren. Faren hans har fått jobb i USA i to år.

 

MORO Å VINNE

Like heldig har han ikke alltid vært. Det har blitt noen uhell både i Cadetti-klassen og i år i Mini-klassen. Under løpet 28.april ble han uplassert i finalen fordi han hadde en stygg avkjøring og i fjor måtte han bryte landsfinalen i Varna etter å ha ligget godt an etter de innledende rundene. Ovenstad forteller at han også stilte opp i Håsken Grand Prix i Andebu i fjor. Da hadde han ledet i finalen og det så veldig bra ut, men så kjørte han ut av banen og mistet seieren. Det var ikke så moro. Derimot hadde det gått veldig bra i Sigdal i fjor. Da gikk han helt til topps og vant.

– Jeg har vært på toppen en gang, det er utrolig moro å vinne, smiler den unge Formel K-føreren fra Elverum. Nå håper Ovenstad på en god debutsesong i Mini-klassen. Da har han som mål i det minste å bli blant de tre beste i de løpene han stiller opp i. – Jeg skal kjøre mange løp i år, forsikrer han.

 

MYE TRENING

Den 10-årige motorsportsentusiasten fra Hedmark forteller at om man skal bli god i denne sporten, er det viktigste å trene mye på bane. På hjemmebanen på Elverum trener han så ofte han kan. Ovenstad er skoleelev og går i fjerde klasse. Skolen krever naturligvis mye, men han forsikrer likevel at kjøringen ikke går ut over skolearbeidet. – Det er ikke noe stort problem. Jeg gjør vanligvis leksene før jeg drar og trener, forteller han. Fritidsproblemer har han uansett ikke, spesielt ikke i den mest aktive sesongen.

Det går fort i svingene når Ovenstad er ute og kjører på banen, men hvis han får det som han vil, kommer det til å gå enda fortere i svingene når han blir voksen. – Da skal jeg kjøre Formel 1, smiler han.