Guro Majormoen vant juniorklassen under NM-runden i Vikedal. FOTO: STEINAR SUND

– At jeg skulle greie å gå helt til topps på hjemmebane med masse kjentfolk på tribunen, er selvsagt kjempebra, smilte Holten, etter at seieren var klar. Han hadde som mål å komme til a-finalen, noe han greide med glans. Der stilte han i andresporet, ved siden av Erik Svartås fra KNA Varna.

– Jeg la meg bak ham, men da jeg fikk beskjed om at jeg hadde nok avstand til dem som lå bak meg, gikk jeg inn i alternativsporet og kom ut igjen fremdeles på andreplass, sier Holten, som deretter kjørte seg inn i ryggen på Svartås og forbi da han måtte inn i alternativsporet. Kenneth Johansen, også han fra NMK Vikedal, ble nummer tre i 2000 ccm-klassen. Etter to kjørte NM-runder leder Holten klassen.

ØSTRENG TIL TOPPS

I den største klassen ble det Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad som gikk til topps. Han sto i beste startspor i A-finalen med Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland ved siden av seg. Jacobsen endte i autovernet, og Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo kunne kjøre inn til andreplass. Herbjørn Haug fra NMK Solør ledet NM etter Gardermoen, og kjørte inn til tredjeplass og fortsatt NM-ledelse.

ÅGEDAL ØKTE

I klassen for biler inntil 2400 ccm ledet Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo NM etter første runde. Med tredjeplass i Vikedal i juni økte han avstanden til de nærmeste. Vant gjorde Kenneth Hansen fra KNA Varna foran Per Håvard Haugom fra Krabyskogen Motorsport.

Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport, vant første NM runde i supernasjonal klasse 1, og beviste i Vikedal at det ikke var noen tilfeldighet. Han vant en klar seier foran Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus og Olav Bjelland fra NMK Vikedal.

I Vikedal stilte ti jenter til start. Fire av 13 deltagere i 1600-klassen og fem av 11 i juniorklassen, og det var nettopp en jente som gikk helt til topps i juniorklassen da Guro Majormoen fra NMK Kongsberg var helt suveren i A-finalen.