Det går egentlig veldig fint. Han er snill og rolig, og ikke noe problem å ha med på løp. Bare han får mat, så gjør han ikke så mye ut av seg, smiler Heidi Frydenhaug, mens hun titter ned på tre måneder gamle Oliver.

Med amming mellom heatene og god støtte fra mor, far og samboer Kenneth, er det ikke noe problem for Frydenhaug å holde fokus på kjøring når det er løp. Hun har gode folk rundt seg som støtter opp satsingen på racingbanen. I år satser hun i DS3-cup til fordel for DTC og rørramme-Mustang, som hun kjørte i fjor.

 

– MAN BLIR LITT ELDRE
– Jeg overleverer han før jeg kjører, og jeg får snudd fokuset litt før vi drar ut på banen. Det kan jo hende at det ligger litt i underbevisstheten at det sitter to små der mens jeg kjører, sier Frydenhaug, som kjører for NMK Solør.

– Du er rett og slett blitt eldre og tenker mer konsekvenser?

– Jeg har kanskje tenkt tanken at det tar litt lengre tid med å finne ut av ting og slikt. Man blir kanskje litt eldre, ja, sier hun.

 

VIL TIL VLN
Som nevnt er det DS3-cupen som gjelder for Frydenhaug, både i Norge og i Danmark. Målet er å vinne norgescupen slik at hun har enda litt til å vise til når hun neste år vil forsøke å komme seg innenfor det tyske langdistansemesterskapet på Nürburgring, VLN. Selv om det kan virke som et steg tilbake å kjøre DS3 framfor Mustang, så angrer hun heller ikke på valget. Snarere tvert om hadde hun ikke noe valg.

– Det ble noe kluss med et par sponsorer som gjorde det vanskelig å få til en nytt år i DTC. Mustangen er tre ganger så dyr som en DS3 å drifte, og det må skrus i to uker før og etter hvert løp. Mulig farta er en liten nedtur i DS3, men jeg syns det er gøy å kjøre de små bilene. Mustangen er mer en badeball å kjøre, innrømmer jenta fra Krødsherad i Buskerud.

Fra før har hun datteren Emilie på seks år, og med tilkomsten av Oliver i midten av februar, så er familien på Krødsherad komplett.

Heidi Frydenhaug konkurrerer i år i DS3-cupen.
Foto: Niklas Majgaard

 

TROR SØNNEN BLIR HEKTA
For i en alder av 28 år skjønner Frydenhaug at hun nå har skapt en ny generasjon racingførere.

– Emilie har allerede prøvd gokart. Innendørs hos Huysmann var gøy, men utendørs rakk hun ikke like godt frem på pedalen, så hun hektet i gasswaieren, og da gikk det rett fram. Hun skal få prøve en tur til, men om hun ikke vil drive med motorsport, så skal jeg ikke akkurat presse henne til det, sier Frydenhaug, vel vitende om at motorsportsbarn kan bli en kostbar affære på sikt. Den nye sjefen i huset derimot, han tror hun blir vanskelig å holde unna motorsporten.

– Det er nok ganske store muligheter for at han her kommer til å begynne en dag. Jeg vet jo hva pappa har brukt av tid og penger på meg og broren min da vi kjørte gokart, sier hun.