Kongsvinger-gutten har virkelig markert seg denne sesongen, og i Italia viste han nok en gang hvorfor Skoda Motorsport sikret talentet på fabrikkontrakt. Andreplass i WRC2 i sitt første løp i Rally Italia Sardinia er meget sterkt. – Jeg sa på forhånd at hvis vi tok oss til mål uten store problemer, så ville vi få et bra resultat. Og det lyktes vi med. Jeg er svært fornøyd med andreplass, sier Veiby, som nylig fylte 21 år.

– STARTET FORSIKTIG

Det var bare den rutinerte tsjekkeren Jan Kopecky som var raskere enn Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen. – Vi begynte litt forsiktig på for å føle oss frem. Jeg har aldri kjørt under slike forhold som det er på Sardinia. Vi tok steg hele veien, og fikk også med oss en etappeseier første dag, forteller Veiby. Under dag to handlet det om å være på hugget og gripe muligheten hvis tsjekkeren gjorde en feil eller fikk en punktering. I stedet var det Veiby som fikk enda en punktering. – Heldigvis skjedde det mot slutten av en etappe, og vi tapte ikke mer enn 20–25 sekunder. Etter det var fokuset rettet mot å holde oss på vegen uten å ta noen store sjanser. Likevel hentet Veiby hjem enda et par etappeseire, bare for å understreke at han ville vise seg frem. – Det eneste vi var opptatt av på avslutningsdagens fire siste etapper var å fullføre løpet. Med andreplass synes jeg vi gjorde en veldig god jobb. Alt gikk etter planen, understreker han.

 

VARME FORHOLD

VM-runden på Sardinia er ikke bare krevende for bilene på de røffe veiene. Også for de i bilen ble løpet en brutal utfordring. I stekende hete måtte både førere og kartlesere holde hodet kaldt. – Skoda Motorsport målte 68 grader i bilen. Vi måtte passe på å få i oss nok og riktig drikke, samt spise godt. Det synes jeg vi har taklet bra, for vi har følt oss i fin form gjennom hele løpet, sier Veiby, som nå retter blikket mot VM-runden i Polen første helgen i juli.