Oliver Liseth som egentlig konkurrerer blant juniorene fikk prøve seg i seniorklassen mot de alle største guttene under det nordiske mesterskapet i Finland. Kjente navn som Stian Schjetlein (Norge), Marten Manni (Estland), Davy Gustavson (Finland) og Anders Keller (Danmark) var i samme startfelt med maksimalt antall utøvere som får stille til start. Totalt feide 22 jet-skiere over vannflaten i Finland.

Unggutten fikk en dårlig start i første heat men kjempet seg opp til 7. plass. I andre heat ble det 5. plass, som er en sterk plassering av en junior. Med dette utgangspunktet var det mulig å nå en pallplass med seier i siste heat. Oliver Liseth tok starten og ledet helt til mål, og dermed slo han den tidligere verdensmester og sin egen trener Stian Schjetlein i tre heat og klatret til tredjeplasssammenlagt, og kunne reise hjem med bronse fra nordisk mesterskap i seniorklassen.

 

Theodor Liseth er kun 12 år, men har imponert stort under årets sesong.

SØLV BLANT JUNIORENE

Oliver Liseth konkurrerte også i juniorklassen. Der ble det også heatseier i siste heat. Han fikk til slutt sølv bak kompisen Viljar Berntsen og foran en finne på tredjeplass. Lillebror Theodor Liseth vant sin klasse, men på grunn av få startende i den yngste juniorklassen ble heatene kjørt samtidig. I siste heat kom Oliver ut som nummer én, mens lillebror Theodor føk ut som nummer to foran alle juniorene, og ledelsen holdt brødrene helt til mål.

 

LEDER SVENSKECUPEN

Tidligere i sesongen har familien Liseth fra Hordaland gjort en meget god innsats i både i norgescupen og svenskecupen. I Karlskoga vant like godt de tre brødrene Vegard (17), Oliver og Theodor Liseth hver sin klasse, mens de to yngste også vant Karlstad i et annet løp. Begge leder svenskecupen i sine klasser. På hjemmebane i Fagernes vant også alle tre brødre hver sin klasse, og her vant likegodt Oliver Liseth vandrepokalen for andre år på rad.