Sjåfører fra hele Norden ble invitert til å gjøre opp om hvem som skulle bli årets NEZ-mester. Første konkurransedag ble det kjørt fi re løp for historisk racing som inngikk Racing-NM, mens siste konkurransedag var satt av til fi naler i NEZ-mesterskapet. I den lille klassen vant Atle Ramberg to ganger foran Frode Alhaug.

I den store klassen vant Rune Rødseth første løp rett foran Mathias Havdal med pappa Hans Peter Havdal tredje. I det andre løpet krysset Mathias Havdal mållinjen først, men han ble diskvalifi sert i den tekniske etterkontrollen. Seieren gikk dermed til Tor Magne Tjemsland foran Ola Svendsen og Robert Skaugerud.

Til tross for bud om stor utenlandsk deltakelse i årets NEZ-mesterskap, dreide det meste seg om nordmenn. I løpene for klassene 1-5 vant Atle Ramberg foran Frode Alhaug og Jon Asakskogen. I løpet for klassene 6-7 ble det seier til Hans Peter Havdal foran Tor Magne Tjemsland og Ola Svendsen.

FINSK STJERNE

Klassen Youngtimer inneholder biler som er for nye til å være historiske. På Rudskogen startet 22 biler.

Det ble også kjørt et NEZ-løp i klassen Radical. Den fi nske stjernen Jani Hjerppe startet i pole position, men til slutt holdt det hele veien for Jørn Martin Aalerud som vant det første løpet foran Erik Stillman og Hjerppe. Aalerud fullførte suksessen ved å vinne også det andre løpet foran Hjerppe og Magnus Wallén. Aalerud som har hatt store utfordringer helt siden han begynte med Radical, fi kk endelig uttelling og kan nå kalle seg NEZ mester. På toppen av det hele vant Aalerud også Endurance-racet foran Hjerppe og Johan Kylberg.

FØRSTE SEIER TIL WOLDSETH

Årets Formula Basic-mesterskap har hele sesongen vært en duell mellom Lars Solheim og Edward Sander Woldseth. Solheim har alltid trukket det lengste strået, mens Woldseth har hatt stang ut. Helgen begynte med at Solheim tok pole position. Duoen dro i fra resten av feltet og byttet på å lede underveis. Etter en spennende sluttspurt var det endelig Woldseth som kunne seire for første gang i år, 0,2 sekunder foran Solheim. Det andre racet ble en like spennende kamp, og Woldseth klarte igjen å trekke det lengste strået.

NY BANEREKORD

Rune Rødseth vant det første løpet i den store klassen foran Mathias Havdal.

Vi fi kk også se mange GT-biler under konkurransehelgen på Rudskogen. Joakim Ottersen innledet klassen GT+ med å vinne det første løpet fra pole position foran Kai Roger Bakken og Eivind Bekkeli. I det andre løpet vant Bakken foran Bekkeli mens Ottersen kjørte inn til tredjeplass, en runde etter teten. Under løpet maktet likevel Ottersen å senke sin egen banerekord på Rudskogen til 1,21,850. I det tredje løpet var det bare Bakken som tok seg til mål i GT+ klassen.

LIEN BEST

I klassen GT1 innledet Haavard Olav Lien best, og vant det første løpet foran Anders Ringstad og Pål Berg. I det andre løpet kontret Berg med å vinne foran Dagfi nn Larsen og Per Frost. Lien var tilbake som en vinner i det tredje foran Ringstad og Berg. I klassen GT2 ble det en duell mellom Steffen Andre Feet og Ole William Nærsnes. Feet vant åpningsløpet mens Nærsnes vant de to andre.

Løpene i GT 3-4-5 mønstret 24 biler. Marcus Påverud har satset på en internasjonal karriere med sin TCR-bil. Han har utviklet seg mye som sjåfør og vant like godt alle tre løp i GT3 på Rudskogen. Den eneste som var nær ved å slå Påverud var Olav Moss, som kun var 0,3 sekunder bak i det første løpet. Per Støldal hadde en like perfekt helg da han tok en trippelseier i GT4. Veteranen Aksel Erik Busch ble nummer to i det første løpet foran Eirik Tveitan. Ådne Kollen kom på andreplass i det andre løpet foran Alf Marius Sandberg Loe.

Klassen GT5 bød på lite variasjon. Remi Brendan Ødegård vant det første løpet foran Thomas Hårajuvet og Erik Halvorsen. Halvorsen vant andre før Ødegard og Hårajuvet, og det tredje løpet ble en gjentakelse av det første løpet.

IKKE NYE OG IKKE HISTORISK

Endelig fi kk vi se en dansk gjest klasse kalt Youngtimer. Dette er biler som ikke er nye, men fortsatt for ny til å bli kalt historisk. 22 sjåfører kom til start. Dan Pedersen vant det første løpet foran Sebastian Petersen og Torben Nielsen. Tommy Dam Kieffer vant det andre løpet foran Nielsen og Petersen. Sistnevnte vant det siste løpet foran Nielsen og Dam Kierrer.

Marcus Påverud tok en trippelseier i GT3.