2017 FIA World RX Rallycross Championship / Round 05, Lydden Hill, GB, May 26-28, 2017 // Worldwide Copyright: JC Raceteknik/McKlein

Evjen har i år kjørt full sesong i det internasjonale RX2-mesterskapet, og i helgen ble den siste runden kjørt i Cape Town. Der leverte Evjen strålende kjøring gjennom hele helgen, og endte til slutt på en andreplass i finalen – bak franske Cyrill Raymond som også vant serien sammenlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg klarte å tilpasse meg og forbedre kjøringen gjennom hele helgen. Når jeg i tillegg klarte å kjøre meg opp i feltet i finalen kan man definitivt kalle dette en god helg, stråler Evjen etter løpet.

I de innledende omgangene kjørte han inn til femte, åttende og sjettetid i de tre første omgangene, før han leverte nest beste tid i den fjerde og siste omgangen. Med det sikret han seg en plass på første rad i semifinalen. I finalen startet Evjen som nummer tre – bak nevnte Raymond og belgiske Guillaume De Ridder, men kom seg altså forbi belgieren og opp på en andreplass før målflagget vaiet.

2017 FIA World RX Rallycross Championship / Round 05, Lydden Hill, GB, May 26-28, 2017 // Worldwide Copyright: JC Raceteknik/McKlein

– Bilen har fungert veldig bra hele helgen, og jeg har klart å unngå store feil. Det er deilig å nok en gang bevise at jeg har tempoet inne til å kjempe i toppen når alt fungerer, sier han.
Andreplassen gjorde også at Evjen klatret forbi de andre nordmennene på sammenlagtlisten og endte som beste nordmann på en åttendeplass totalt.

– Vi har hatt en del uflaks i år, så å bli beste nordmann i serien var veldig deilig, sier han.
Nå forbereder Evjen seg for neste sesong, og takker samtidig både fans, støttespillere og sponsorer for en morsom og lærerik sesong.

– Uten alle støttespillerne, både i form av sponsorer og fans, vi har med oss hadde vi ikke klart dette. Jeg håper alle har lyst til å bli med oss på ferden videre mot nye og enda større mål i sesongene som kommer, avslutter han.

Årets sesong på fire hjul har vært imponerende for Evjen.
• Evjen fikk en knallstart på årets Rally X on Ice da han kjørte inn til en tredjeplass i svenske Söderham i februar.
• 19-åringen fra Gol kjørte inn til andreplass i sesongåpningen i Skien i april.
• Evjen nummer tre sammenlagt i Rally X on Ice i mars.
• Sondre Evjen var overlegen da Rally X On Ice gjestet Fuglehaugen Motorsenter på Gol i mars.
• Nr to sammenlagt i RX2 er imponerende.