Sonde Evjen fikk en knallstart på årets sesong i Rally X on Ice. 19-åringen fra Ål i Hallingdal kjørte inn til en strålende andreplas i åpningsløpet i svenske Östersund.

Rally X on Ice består av fire løp. Åpningsløpet i Östersund i dag, Höljes den 10. februar, Ål den 25. februar og Gol den 3. mars. Dette er rallycross på is, og med et meget sterkt og internasjonalt startfelt.

Hallingen, som har to sesonger bak seg i RX2, er en av forhåndsfavorittene, og han innfridde i dagens løp i Östersund. Starten på dagen gikk derimot ikke så bra.

– Jeg slet med startene i innledende omganger, så jeg var på en ellevteplass totalt etter omgangene, forklarer Evjen.

I semifinalen skulle det imidlertid gå bedre. Sondre Evjen gikk i alternativsporet, den såkalte jokeren, på den aller første runden og fikk deretter kjøre sitt eget spor resten av semifinalen. Til tross for dårlig sikt kom han seg opp på en andreplass og sikret seg et godt startfelt i finalen.

-Det var en tøff fight, men jeg klarte til slutt en andreplass. Det er jeg veldig fornøyd med!

Det var til slutt svenske Oliver Eriksson som vant løpet i Östersund, foran Sondre Evjen og med franske Cyril Raymond på en tredjeplass. Det neste løpet går på VM-banen i Höljes om en uke.

– Jeg gleder meg veldig til løpet i Höljes. Den banen er fantastisk om sommeren, og jeg tror den er like morsom om vinteren. Men høydepunktet for meg blir løpene på hjemmebane i Ål og Gol. Da blir det folkefest, og jeg satser på å fortsette med de gode resultatene fra denne helgen, avslutter Sondre Evjen.

Rally X on Ice i Hallingdal starter 23. februar på Ål og er en gyllen mulighet for publikum å få se sin nye lokale stjerne i full aksjon.

 

Foto: SERX