Red Bull KTM’s Tony Cairolli vant begge åpningsrundene i Internazionali Motorcross.

Den røffe sanden i Riola Sardo på Sardinia er populær for Red Bull crewet som en arena der de virkelig får trent og gjøre de siste testene inn mot en ny sesong. Cairoli viste imponerende form i årets første virkelige event med to stødige seire. Først vant han i MX1, før italieneren fulgte opp med en seier i «Supercampione». Cairoli hadde vært spent i forkant av helgens løp.

«Årets første løp er alltid vanskelig, simpelthen fordi det er årets første! Men vi hadde en bra helg! Vi kjører forsatt testing av noen deler til GP-sesongen og det Italienske mesterskapet er alltid et bra sted å gjøre dette på» sier Cairoli som legger til at han gleder seg til de kommende helgene.

Fra Internazionali Motorcross                                                                                         Foto: KTM Images

Like godt gikk det ikke med lagkamerat Jeffery Herlings. Red Bull-kjøreren kolliderte med flere andre ryttere tidlig i MX1 sprinten og det hele endte med et ganske så voldsomt kræsj. Heldigvis kom nederlenderen fra det uten andre skader enn en forslått rygg.

En uheldig Jeffery Herling.                                                                                                        Foto: KTM Images

«Selve kræsjet var ikke så ikke ille, men det var ikke mye morsomt å bli kjørt over i etterkant» sier Herling. Han innser selv at han var heldig, men synes også det var surt at sykkelen var såpass ødelagt at han ikke kunne fortsette løpet. Han føler likevel at formen er godt inne og ser frem til nye løp neste helg da han skal takle den svarte sanden i Hawkstone Park i Storbritannia.

Tony Cairolli skal prøve å forsette sin suksess på italiensk jord i Noto på Sicilia.

MX1 
1. Antonio Cairoli (KTM)
2. Max Anstie (Husqvarna)
3. Jeremy Van Horebeek (Yamaha)
4. Gautier Paulin (Husqvarna)
5. Romain Febvre (Yamaha)

MX2
1. Hunter Lawrence (Honda)
2. Pauls Jonass (KTM)
3. Calvin Vlaanderen (Honda)
4. Alvin Ostlund (Yamaha)
5. Michele Cervellin (Honda)

Supercampione 
1. Antonio Cairoli (KTM)
2. Max Anstie (Husqvarna)
3. Romain Febvre (Yamaha)
4. Jeremy Van Horebeek (Yamaha)
5. Gautier Paulin (Husqvarna)