Volkswagen satser på erfaring foran sin comeback i Pikes Peak International Hill Climb med signeringen av den meritterte franskmannen Romain Dumas.

Dumas har allerede vunnet dette såkalte «Race to the Clouds» i Colorado tre ganger og entrer nå verdens mest kjente bakkeløp i en helelektronisk bil.

«Pikes Peak er en stor utfordring, fordi føreren kun har ett forsøk» forklarer Dumas. «Men jeg har stor tiltro til Volkswagen Motorsport. Teamet er kjempemotivert og har allerede vist ved flere anledninger at de kan oppnå suksess umiddelbart, selv på ukjent terreng».

«Jeg ser virkelig frem til å være i stand til å kjøre opp hele bakken med full kraft.»

Dumas er en av de raskeste førerne til å kjøre Pikes Peak og Volkswagen mener han er perfekt for dem med tusener av timer bak seg som fører av prototyper. I tillegg kan franskmannen også skilte med to seire i Le Mans og imponerende resultater i Dakar Rally og i World Rally Championship

Pikes Peak er kjent som «Race to the Clouds» fordi mållinjen ligger på svimlende 4302 meters høyde. Dumas mener det blir en fordel å kjøre elektrisk da han kan kjøre med konstant kraft opp den 20 kilometer lange bakken. En forbrenningsmotor vil på sin side miste noe av kraften på vei opp i den tynne luften. Om Dumas og Volkswagen lykkes får vi vite den 24. Juni.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sDjeFrl_xn4[/embedyt]

Foto: Volkswagen Media Services