Foto : Sara Stierch, Flickr

Den regjerende IndyCar-mesteren Josef Newgarden og rallycross-stjernen Kevin Eriksson er to av flere verdensstjerner som skal delta i Rally X on Ice i Ål og Gol i månedskifte februar-mars.

Det slo ned som en bombe i det internasjonale bilsportsmiljøet da det i går ble klart at regjerende mester i IndyCar, Josef Newgarden, og hans konkurrent Helio Castroneves skal delta i Rally X on Ice på Ål den 25. februar og i Gol den 3. mars.

Amerikanske Josef Newgarden er 27 år gammel, og vant IndyCar, Nord Amerikas svar på Formel 1, i 2017. Brasiliansk Helio Castroneves er 42 år gammel, og har vunnet Indianapolis 500, verdens største idrettsarrangement med 400 000 tilskuere, hele tre ganger. Det kan nok hende overgangen fra Indianapolis Motor Speedway til Fuglehaugen Motorsenter blir stor, men brasilianeren gleder seg.

– Det er sykt å tenke på å kjøre en bil med pigger i dekkene. Jeg ser frem til å gripe muligheten å gjøre det beste jeg kan, sier brasilianeren til Autosport.

Foto : Cary Aikin, Flickr

Ettersom det å kjøre på snø og is er noe helt nytt for Newgarden og Castroneves er ikke de å regne som favoritter. Det må man imidlertid kunne si om svensken Kevin Eriksson som har kjørt flere VM-runder i rallycross i Supercar-klassen. Andre kjente navn på startlista er Robin Larsson og Cyril Raymond. Så spørs det om de klarer å gjøre noe med den store hjemmefavoritten Sondre Evjen.

– Det er utrolig gøy med så store navn på startlista, men når jeg har fått på meg hjelmen bryr jeg meg ikke om hvem som sitter i de andre bilene, sier Sondre Evjen.
I supportklassen Speedcar Xtreme stiller blant annet Timmy og Kevin Hansen til start.