Under NMKs sportsmøte sist høst ble
Marte Marthinsen og sølvvinner
Ida Marie Eriksen (t.v.) hedret. Foto: Frank Skaufel

– Akkurat nå har jeg ikke så mange planer, men målet er å kjøre noen bilcrossløp når sesongen starter på igjen. Og selvsagt satser jeg på damelandsfinalen, sier 22-åringen fra Tjølling.
I fjor overrasket Marthinsen alle og ikke minst seg selv ved å vinne damelandsfinalen i bilcross som ble arrangert av NMK Modum & Sigdal. Hele 85 kvinner stilte til start i det som betraktes som et uoffisielt NM i bilcross.

Fra C- til A-finale

Med nød og neppe endte Marthinsen opp med siste startspor i C-finalen, men kom seg videre til B-finalen og senere A-finalen som hun vant. En helt vannvittig prestasjon.

– Det ble mye oppmerksomhet i etterkant, og jeg fikk en hel del presseomtale. På jobben var de svært stolte over meg, og hengte blant annet opp bilder fra seierspallen, forteller Marthinsen, som jobber som elektriker i Sandefjord.
Nå drømmer hun om repetisjon av fjorårssuksessen.
– Målet er nå en a-finale under årets damelandsfinale, men da skal mye klaffe. Jeg vet det blir tøft hvis det skal gå i boks, men det er lov å håpe, sier hun.

Ingen bil

Det første Marthinsen må gjøre før hun ruller på startstreken under årets første bilcrossløp utpå vårparten er å skaffe seg en ny bil.
– Vinnerbilen mistet jeg etter damelandsfinalen, og akkurat nå er jeg på utkikk etter en ny. Jeg må spare litt penger først, smiler hun.

Marte Marthinsen drømmer om ny suksess under årets damelandsfinale. I mellomtiden holder hun på med vedlikeholdsarbeid i garasjen hjemme i Tjølling. Foto: Privat

Slått fra seg rallycross

Rallycross er nært beslektet med folkeklassen bilcross, men langt dyrere.
– Jeg er selvsagt fristet til å kjøre rallycross, men det mangler noe vesentlig for at det kan la seg realisere. Penger blant annet, og derfor har jeg egentlig slått det fra meg, sier hun.

Familien Marthinsen er kjent i norsk bilsport, og pappa Trond vet nok de fleste hvem er. Broren Mads er ivrig, og skal kjøre juniorklassen i rallycross med en Honda Civic som trenger litt omsorg foran sesongstarten.

– Akkurat nå mekker vi på bilen hans, men i tillegg vasker vi buss og rengjør presenninger slik at alt skal være klart til årets sesong, forteller hun.

Håndballspiller

I tillegg til å dyrke interessen for motorsport, er Marte Marthinsen er ivrig håndballspiller. Tjølling IFs tredjedivisjonslag stiller med henne på venstre back.

– Jeg har spilt håndball hele livet, og er sånn midt på treet. Håndball er en fin idrett å kombinere med bilcross, sier hun.