.

Felix og Marius har i flere år vært endel av Norges Endurolandslag, de skal nå delta på sitt aller første Rally noensinne.

Pål Anders har det siste året forberedt begge de norske guttene, og trent de opp mot årets Rally. Nå er alt klart og nervene ligger i høyspenn. Han er veldig spent på hvordan dette vil gå.

Det er mye nytt. Lange etapper og mye utholdende kjøring, navigering og tekniske ting som er nytt for de, og som kan ødelegge for et godt resultat.

Siden Pål Anders selv skal kjøre må de nå klare seg på egenhånd, uten sin mentor ute i ørkenen.

NRK mini sportsdokumentar

https://tv.nrk.no/serie/sportsdokumentar/MSPO20800117/22-12-2017

Pål Anders har tidligere to førsteplasser og en andreplass fra Africa Race. Målsetningen er klar, han kjører for seier.

– Det er flere gode som vil melde seg på i året Africa Race. Paulo Ceci fra Italia er en selvskreven vinner med sine mange gode resultater fra nylige Dakar løp, han blir det vanskelig å holde følge med. 

Om nordmennene på mitt eget team klarer å sette sammen fart med navigering og stabilitet så er de også med i teten.

Men, i år har jeg trent mer i sand enn på mange år og er godt forberedt, i tillegg har rutine svært mye å si. 

Om alt stemmer, noe det må hele veien, skal jeg klare dette. Selv om jeg er mosjonist nå er det ingenting i veien med konkurranseinstinktet.

Pål Anders har investert i spesial fjæring og ny motor og det har forsterket hans motivasjon betraktelig.

1. etappe: 2. januar i Marokko
Målgang: 14. januar i Dakar

15.-16. januar besøker Pål Anders barneskolen i Dakar. Han kommer ikke tomhendt. I bilen har han samlet sammen esker med leker og aktivitetsutstyr til barna.

I tillegg vokser kontoen takket være gode bidragsytere, og det venter store utbedringer av skolen i nær fremtid.

Følg: 

www.africarace.com
www.teamullevalseter.blogg.no


PM – Ullevålseter kjørte inn på andreplass, servicebil havarerte

Africa Race – Stage #1 : NADOR > DAR KAOURA 639 km – Fartsetappe Nador > Ameziane 51km

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til en andreplass under første etappe av årets Africa Race, 2 minutter bak Italienske Paolo Ceci.

Selv om navigeringen var utfordrene til en første etappe å være, var etappen kort, kun 51kilometer, og det ble derfor jevnt i toppen.

– Jeg er kjempefornøyd med første etappe. Vanligvis har jeg en tendens med å starte litt forsiktig, men utgangspunktet mitt er bedre enn i fjor og jeg kjører raskere. Jeg ble forbikjørt av Italieneren som forventet, men jeg klarte fint å holde følge. Det er kanskje den råeste navigeringen noen sinne på en første etappe, så jeg syns litt synd på de norske førstereis gutta underveis.

De norske guttene klarte seg derimot fint. Marius Helmersen var 13:47 bak lederen og ligger på en 12. plass, Felix Jensen var 15:08 bak og ligger på en 15.plass.

Det som skaper utfordringer for de norske guttene er derimot en havarert servicebil. Bilen stoppen på båten og skapt mye hodebry for Ullevålseter. Det er bestilt deler fra Marrakech som ligger 80mil unna, og teamet må jobbe i hele natt med å fikse problemet. Ullevålseter har derimot leid seg inn på en av arrangøren servicebiler og skal nå begynne å tømme bilen og flytte alt innhold over, slik at teamets servicebil kan sendes til verksted. Han er ikke overbevist om at problemet med servicebil kan fikses.

Pål Anders kan kontaktes på telefon – 900 12 632

Fotograf er innleid og vi venter på ferske bilder, de blir sendt så snart vi har fått de tilsendt 🙂
www.africarace.com


PM – Pål Anders Ullevålseter uten av medaljekampen

Pål Anders Ullevålseter måtte bryte under løpets 4 etappe, på grunn av mekaniske feil med sykkelen.

Han fikk tidlig problemer med sykkelen. De andre to nordmennene stoppet og hjalp han med å fikse problemet etter 10 mil, men så stoppet sykkelen en gang til.

Han måtte tilslutt dra i «nødbremsen» og tilkalle hjelp med å frakte sykkel frem til Parc fermé .
Om sykkelen kommer inn i tide får mekaniker forhåpentligvis fikset problemet slik at han er klart til start i morgen. Med tidsstraff idag ligger han for langt bak teten for å kunne få en pallplass.

– Jeg er lei meg akkurat nå, men om sykkelen kommer frem i tide og vi får reparert problemet ønsker jeg å fortsette. Målet nå er å ta noen etappe seire. De er snille med meg her nede, jeg fikk haik med et helikopter tilbake. Om ikke det hadde jeg blitt stående ute der sammen med sykkelen i hele natt.

Marius Helmersen fikk motorstopp etter at kjølesslangen eksploderte og motoren gikk varm, han ble plukket opp av mekanikeren og lider dermed samme skjebne som Ullevålseter.
Nå ligger det norske håpet på tredjemann Kristian Felix Jensen som fremdeles kjører.


PM – Maktdemonstrasjon av Ullevålseter på dagens etappe

 Pål Anders Ullevålseter hadde masse frustrasjon som måtte ut under dagens etappe, og ga full gass fra start. Det resulterte i seier på dagens 5 etappe av Africa Race.

 

Gårsdagen var en helsvart dag for Pål Anders Ullevålseter som måtte bryte løpet. Det resulterte i en smertefull tidsstraff. Ullevålseter har falt helt ned til 18. plass sammenlagt. Men, i dag var han klart best og vant han med hele 4 minutter på sammenlagtsleder Paolo Ceci. Luis Miguel Oliveira kom på tredjeplass 19 minutter bak.

www.africarace.com
Foto: Alessio Corradino

– Jeg var kjempefrustrert i går, så idag følte jeg virkelig for å gi ekstra gass. I tillegg er det veldig motiverende å starte sist. Målet blir jo å kjøre forbi så mange som mulig. Den følelsen man får når alt går etter planen er jo veldig deilig. Ja, det føles godt å vinne! Jeg trengte den boosten etter dagen i går!

Ullevålseter startet sist i løpet og kjørte forbi nesten alle, det var kun fire førere foran han ved målgang.

Kristian Felix Jensen er den eneste av nordmennene som fremdeles har en mulighet for en topp plassering. Idag så det lovende ut, han kjørte svært bra under midten av løpet og lå langt oppe på listene. Men så kjørte han 35 minutter i feil retning og kom ut av kurs. Jensen endte idag på en 12. plass og har klatret opp på sammenlagtslisten. Han ligger nå på 10. plass.
Det er Ullevålseter svært fornøyd med.

I morgen er det hviledag. Da får førerne hvilt ut og nullstilt etter mange lange dager på sete.

Ål Anders Ullevålseter fortsetter å imponere, han fulgte opp etappeseieren lørdag med en tredjeplass på løpets 6. etappe i Mauritania.

Søndag var det hviledag i Africa Race. Mandag startet Pål Anders først og banet vei i 16 mil før han med tatt igjen av Ceci og Oliveira. De vekslet på å kjøre først, men Luis Miguel Oliveira kom først i mål og vant dagens etappe, 4:14 foran Ullevålseter som kom inn til en tredjeplass. Sammenlagtslederen Paolo Ceci kom på andreplass.

– Jeg vil prøve å komme opp på topp 10. Jeg må ha et mål ellers blir jeg umotivert.
Marius Helmersen kjørte inn til sjetteplass på etappen, mens Felix Jensen ble nummer 11. Jensen er den beste norske i sammendraget på 10. plass, Ullevålseter har klatret til 17. plass.
I morgen venter en maraton etappe som går over to dager. Når førerne kommer i mål etter dag en, blir syklene levert inn uten mulighet for mekanisk hjelp. Noe som kan være sårbart.