Volkswagen avsluttet 2017 motorsport sesongen med en rekord. Aldri før hadde det Wolfsburg-baserte merket vunnet flere internasjonale og nasjonale mesterskap. Volkswagen er den eneste bilprodusenten som har vunnet titler i et så bredt spekter av forskjellige motorsport: Volkswagen-sjåfører overlevde sterk motstand for å vinne totalt 15 berømte mesterskap verden rundt, i rally, rallycross, touring car, enkeltseter, sprint og utholdenhetskjøring.

«Det å avslutte 2017 motorsportsesongen med en rekord er en fantastisk suksess for Volkswagen-merkevaren,» sa Dr. Frank Welsch, som sitter med ansvar for utvikling. «Volkswagen Motorsport er en viktig ambassadør for våre sportslige produkter, for eksempel GTI-familien. Derfor er omstillingen av motorsportaktivitetene, med fokus på kundekonkurranse, meget viktig.

Rallycross: VM-tittel for Kristoffersson, GRC hatt-trick for Speed

Johan Kristoffersson dominerte årets FIA World Rallycross Championship (WRX) med sin 570 hk Polo GTI. Den 29-årige svensken vant sju av sesongens tolv løp og kjører i samme team som Petter Solberg for PSRX Volkswagen Sweden. Helt på slutten av sesongen greide Scott Speed til å vinne til sin tredje Drivers tittel på rad, ved rattet på 570 hk Beetle GRC.

Team-kompis Tanner Foust vant i Los Angeles og sikret andreplassen totalt i Supercar Championship, bare slått av Scott Speed. Dette sikret at Volkswagen vant produsentens konkurranse i American Rallycross-mesterskapet for andre gang på et år.

Supercar resultater fra Red Bull Global Rallycross Los Angeles:

⦁ Tanner Foust, #34 Volkswagen Andretti Rallycross
⦁ Scott Speed, #41 Volkswagen Andretti Rallycross
⦁ Patrik Sandell, #18 Subaru Rally Team USA
⦁ Cabot Bigham, #2 Bryan Herta Rallysport
⦁ Steve Arpin, #00 Loenbro Motorsports
⦁ Mitchell deJong, #24 Honda Red Bull Olsbergs MSE
⦁ Sebastian Eriksson, #93 Honda Red Bull Olsbergs MSE
⦁ Austin Dyne, #14 Rahal Letterman Lanigan Racing
⦁ Chris Atkinson, #55 Subaru Rally Team USA
⦁ Oliver Eriksson, #16 Honda Red Bull Olsbergs MSE

2017 Supercar championship resultater:

⦁ Scott Speed, 826 points
⦁ Tanner Foust, 807
⦁ Steve Arpin, 743
⦁ Sebastian Eriksson, 651
⦁ Mitchell deJong, 640
⦁ Oliver Eriksson, 601
⦁ Chris Atkinson, 585
⦁ Patrik Sandell, 582
⦁ Austin Dyne, 562
⦁ Cabot Bigham, 473
⦁ Austin Cindric, 102

Turbiler: Golf GTI-mester igjen i TCR International

Den produksjonsbaserte racingversjonen av Golf GTI1 går fra suksess til suksess: Etter å ha vunnet tittelen i 2016, var Golf GTI TCR igjen drivkraften bak mesteren i 2017. Ved den spennende finalen til TCR International, holdt nervene til franskmannen Jean-Karl Vernay og vant i sin 350 GT HK GTI. 30-årigen fra Leopard Racing har bare vunnet bare ett løp i løpet av sesongen, men intelligent kjøring og stå-på-vilje sørget for at han triumferte i den intense kampen i mesterskapet.

I TCR Asia-serien, som holdes i Kina, Malaysia og Thailand, vant Liqui Moly Team Engstler både føreren og lagkonkurransen som de også gjorde i 2016. Kantadhee Kusiri ble kronet som mester, ved rattet på en Golf GTI. I TCR Iberico vant portugisisk sjåføren Francesco Abreu (Team Novadriver) Drivers tittel, mens kunder i TCR Benelux (WRT), TCR Middle East (Liqui Moly Team Engstler) og STCC i Sverige (Volkswagen Dealerteam Sweden) alle vant laget mesterskap. Lucas Engstler vant rookie klassifiseringen i TCR Tyskland. Kunden Mathilda Racing viste at Golf GTI også har det som trengs for å vinne på utholdenhetskretsen. Benjamin Leuchter og Andreas Gülden vant TCR-kategorien i VLN Endurance Championship på Nürburgring. De imponerte også i 24-timers løp på samme sted, sammen med lagkammerater Constantin Kletzer og Dennis Wüsthoff for å vinne TCR-klassen og ferdig 29. plass foran mange kraftigere biler.

Lagene og sjåførene var ikke den eneste som ble æret – det var Golf GTI TCR selv: I TCR International og TCR Benelux-serien vant den raske versjonen av den kompakte sportsvognen fra Wolfsburg kategorien «Model of the Year» som den beste TCR-racerbilen av året.

Formel 3: Norris nye europeiske mester, Ticktum vinner FIA World Cup i Macau

FIA Formula 3 European Championship er en av de viktigste junior racing-serien i verden, og en der Volkswagen kan se tilbake på en vellykket historie: Spillemester 1-verdensmester Michael Schumacher, rekord Le Mans-vinner Tom Kristensen og rekord DTM-mester alle startet sin karriere med Volkswagen i Formel 3. I år var det en ung britisk sjåfør som satte tempoet: 18 år gammel Lando Norris fra Volkswagen kundesamfunn Carlin vant ni løp på vei til den prestisjetunge tittelen. Andreplassen gikk til Sveriges Joel Eriksson fra Motopark-laget, som også ble drevet av Volkswagen og vant syv løp. De to første trinnene på podiet på den prestisjetunge FIA ​​Formula 3 World Cup i Macau ble også opptatt av to Volkswagen-drivere: Daniel Ticktum (GB / Motopark) vant det begivenhetsrike løp på den berømte gaten, som sluttet foran Lando Norris (Carlin) .

Rallying: Verdensrekord for Baumschlager i Polo R WRC

Raimund Baumschlager oppnådde en unik suksess i det østerrikske rallymesterskapet: Den erfarne østerriksk, sammen med føreren Pirmin Winklhofer, vant tittelen i hjemlandet for 14. gang – en verdensrekord. Baumschlager presenterte også Polo R WRC, som tidligere hadde vunnet FIA World Rally Championship (WRC) fire ganger på rad, med to seire og sin første tittel i et nasjonalt rallymesterskap.