Fra Norsk Bilsport

Etter sammenlagtseier i Porsche Carrera Cup Deutschland og andreplass i Porsche Supercup i fjor, ble Dennis Olsen forfremmet fra en offisiell Porsche juniorfører til en helprofesjonell rolle som en såkalt «Young Professional».

Han «tjuvstartet» tilværelsen som proff med to løp før jul, et på Circuit of the Americas i USA og et på Interlagos i Brasil. Hans første offisielle løp som Young Professional var imidlertid i januar, da han kjørte en Porsche 911 GT3 i 24-timersløpet i Dubai for Herberth Motorsport. Sammen med sine teamkamerater ledet de løpet, men en knekt bærearm satte en stoper for et godt resultat.

Dennis Olsen er en av fire Young Professionals hos Porsche, og alle disse får utdelt diverse løp over hele verden som de skal kjøre. Nå er det klart at Dennis blant annet skal kjøre European Le Mans Series for teamet Proton Competition, som har skuespilleren og den tidligere racerføreren Patrick Dempsey som en av medeierne.

– Jeg vet ikke så mye om satsingen ennå, bortsett fra at jeg skal kjøre for dette teamet med en Porsche 911 RSR. Det er en GTE-bil som er noe raskere enn GT3-bilen som jeg kjørte i Dubai. Jeg gleder meg til de første testene og det første løpet på Paul Ricard i Frankrike den 15. april, sier Dennis Olsen.

European Le Mans Series består av seks løp på noen av Europas mest kjente baner. Mange av teamene deltar også i det verdenskjente 24-timersløpet på Le Mans i juni, men det er foreløpig ingen planer om at Dennis skal kjøre dette løpet i år.

– Men jeg kommer til å kjøre mange andre løp for Porsche i andre mesterskap også. Hvilke løp dette er må jeg imidlertid komme tilbake til senere, forteller Dennis hemmelighetsfullt.

Foruten suksessen på banen ble Dennis Olsen i fjor også kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge. Med sin rolle som Young Professional hos Porsche ble han Norges første helprofesjonelle og lønnede racerfører.