Ja, vi snakker selvfølgelig om Japan. Her er bilkulturen et par hakk annerledes enn i Europa. Det får vi se mer av i neste episode av Top Gear, som vises på BBC Brit kl. 22.30 på tirsdag.

Programleder Rory Reid har satt seg som mål å utforske så mye som overhodet mulig av den rare japanske bilkulturen i løpet av en kveld. Han tar turen for å besøke noen undergrunns biltunere og en gjeng uhyggelige Lamborghini-eiere, før han sniker seg unna i en bil som egentlig ikke burde vært lovlig på veien. Eller kjørt av noen som er over 1,55 meter høy.

─ I Japan har de en veldig avslappet holdning til hva du får lov til å kjøre på veiene. Noen biler som er ulovlig å kjøre her hjemme, er fullt lovlige på veiene i Japan. Jeg fikk blant annet kjøre en Le Mans racerbil på de japanske veiene. Tenk deg å få lov til å kjøre en Formel 1-bil på veien! Det får deg til å stille spørsmålstegn ved personen som gir deg den tillatelsen, men i Japan ga de meg bare nøklene og sa «slå deg løs!», forteller Rory Reid.

Link til video: https://bbcw.box.com/s/ggkccp3rig9vudrir3uomxrsfx80uotu