Laila Tyskeberget fra Åsnes i Hedmark har lang fartstid i norsk bilsport. Først som en pioner blant kvinnelige førere i bilcross. Deretter som tillitsvalgt i en rekke sentrale posisjoner i forskjellige klubber og arrangement.

-Laila har lagt ned en enorm innsats for norsk bilsport gjennom mer enn 35 år. Hun har vært sentral innenfor bilcross og rallycross på Finnskogbanen. Hun har vært sentral i rallysporten som arrangør av Rally Solør, og ikke minst har hun i flere år vært sentral i racing-NM både på Vålerbanen og Rudskogen, sa Bilsportforbundets generalsekretær Hallgeir Raknerud da han overrakte medaljen.

Hun fikk overrakt medaljen på sin egen 63-årsdag som ble feiret blant bilsportsvenner under Kick Off og arrangørkonferanse for drifting i Oslo på lørdag. Det er typisk for Laila at hun har engasjert seg og delt av sin kunnskap i det forholdsvis unge drifting-miljøet i Norge. Tildelingen var uhyre populær hos de 70 som var til stede. Det var klubbledere, arrangører og ikke minst aktive drifting-fører med verdensstjernen Fredric Aasbø i spissen.

Det er mange grener og miljøer innenfor norsk bilsport som har hatt glede av Lailas kapasitet. Han har vært sentral i både KNA Solør Motorsport, KNA Vålerbanen, NAF Vålerbanen og nå NMK Solør. I tillegg har hun i mange år vært sentral i kursvirksomhet i regi av Bilsportforbundet.

-Dette er en utmerkelse jeg setter stor pris på, og det var en stor overraskelse. At jeg fikk den med så mange fra drifting-miljøet til stede var også svært hyggelig, sa Laila Tyskeberget.

Bilde: NMF