Den nye japanske superbilen viser den globale bilverden baklysa. 0-100 på 2 sekunder, det kjenner du i ryggsøyla, om du ikke svimer av.

Aspark Owl ble vist på Frankfurt Motor Show i fjor. Som mange andre slike show-cars var de fleste overbevist om at dette er kun for showof, men da fabrikken nettopp presenterte video av den svært så strømlinjeformede bilen med karbonfiber-karosseri på bane og med 0-62 mph på kun 1,9 sekund, da blir ord fattige og konkurrentene må sette seg med tegnebordet igjen. Videoen er hentet fra deres egen hjemmeside:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=z8PZZAkrIuc[/embedyt]

Ifølge deres hjemmeside så er Owl utstyrt med to 40-kW motorer. De sier at de har utviklet er komplett nytt styringskontrollteknologi for å dra 160 kW ut fra disse to 40 kW motorer. Vi brukte kondensatorer som ble matet av regenerativ energi fra bremsing, Super g-kreftene må oppleves av egen erfaring for å fatte hva som skjer.

Toseteren er ca 482 cm lang, 193 cm bred og rett under en meter høy. Du kommer ikke så langt på en lading, kun ca 15 mil.
Snakker man om hk, så er det rundt 1000 stykker som skal skyve ca 860 kilo bil raskes mulig. Så får vi se hva Tesla Roadster kan bevise når den kommer på veien.