Mads Siljehaug (21) fra Lillehammer startet karrieren med motocross, før det ble gokart og senere asfaltracing, hvor han blant annet ble Norgesmester i Formel Basic. I 2017 vant han Reiter Young Stars med en KTM GT4, og førstepremien var en gratis sesong i Blancpain GT Series Endurance Cup med en Lamborghini Gallardo GT3. Siljehaug er en del av Team Norway, landslaget i bilsport.

Hele 54 GT3-biler stiller til start i årets første løp i Blancpain GT Series Endurance Cup på italienske Monza kommende helg. Hele 12 bilmerker er representert, og flere stiller med egne fabrikkteam med profesjonelle førere. Førerne er delt inn i kategoriene platinum, gull, sølv og bronse ut fra tidligere erfaringer og resultater, og i PRO-klassen finner vi de fleste av verdens beste GT-førere.

Team Norway-fører Mads Siljehaug har i år fått FIA-rangeringen sølv, og det har også hans teamkamerater i Reiter Young Stars, Lenny Marioneck fra Tyskland og Patrick Niederhauser fra Sveits. Derfor skal trioen kjempe om poeng i den såkalte Silver Cup, hvor kun førere med sølvstatus får lov til å delta.

– Jeg gleder meg veldig til helgen. Det er et helt nytt mesterskap for meg, og en ny bil. Det gjelder å finne flyten og roen i det store startfeltet så tidlig som mulig, forteller 21-åringen fra Lillehammer.

Siljehaug kjører en Lamborghini Gallardo GT3 for teamet Reiter Engineering. Han kjører årets sesong helt gratis som premie for at han vant mesterskapet Reiter Young Stars med en KTM GT4 i fjor.

– Vi kjører med en litt eldre bil enn konkurrentene, men i GT3 har man en såkalt «Balance of Performance» som skal sørge for at bilene er noenlunde like. Vi så i fjor at det gikk an å hevde seg med Gallardo’en, og vi satser på at vi kan hevde oss i toppen av Silver Cup også i år.

Søndagens løp varer i tre timer, og de tre sjåførene deler på kjøringen med innlagte sjåførbytter underveis. Lenny Marioneck var den andre vinneren av Reiter Young Stars i fjor, mens Patrick Niederhauser har lang erfaring fra både GP3 og GT-racing.

– For meg er det en drøm som går i oppfyllelse med å kjøre i verdens mest prestisjefylte GT-serie. Jeg hadde aldri klart å skaffe budsjett til å kjøre her, men har nå fått sjansen fordi jeg vant Reiter Young Stars i fjor. Nå er jeg innstilt på å ta godt vare på den muligheten jeg har fått, og håper vi får en god sesong, sier Siljehaug, som også har flyttet til Tyskland for å jobbe for Reiter-teamet dette året.

En annen nordmann er påmeldt til helgens løp på Monza, og det er Anders Buchardt som kjører en BMW M6 GT3 i Am-klassen for bronse-førere. Løpet starter søndag klokken 15.00, og kan følges på blancpain-gt-series.com.