Møller Bil Motorsport, som i år feirer 10 årsjubileum i det tyske langdistansemesterskapet VLN, startet sesongen med lørdagens 4-timersløp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.

Dagen startet strålende da Kenneth Østvold fra Stange slo til med den fantastiske tiden 08.48 på kvalifiseringen, og dermed sikret pole position i TCR-klassen som denne gangen talte ti deltakere.

Det var også Kenneth Østvold som startet løp i teamets Audi RS3 LMS. Han lå på andreplass da det var klart for første depotstopp og sjåførbytte med Håkon Schjærin fra Flisa. Uheldigvis oppstod det noe ventetid ved bensinpumpa i forbindelse med depotstoppet, og Møller Bil Motorsport tapte flere sekunder.

Schjærin lå på femteplass etter depotstoppet, men hadde kommet seg opp på en tredjeplass da det var klart for dagens siste depotstopp og sjåførbytte med Atle Gulbrandsen fra Hamar.

Gulbrandsen var imidlertid jaget bakfra, og etter en gulflaggsone med 60 km/t på den aller siste runden lå plutselig sjåføren på fjerdeplass rett bak Møller Bil Motorsports Audi. Inn mot den aller siste svingen prøvde fjerdemann seg på innersiden av Atle Gulbrandsen, traff Møller Bil Motorsports Audi, men begge kunne fortsette og det var det norske teamet som berget tredjeplassen, kun 0,3 sekunder foran fjerdeplassen.

– Vi er strålende fornøyd med tredjeplass i dag. Kvalifiseringsrunden til Kenneth var meget imponerende og alle mekanikerne våre har gjort en strålende jobb. Vi hadde ikke alle marginene på vår side i dag, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med pallplass i årets første løp, forklarer teamsjef Marius Misfjord.

Seieren i TCR-klassen gikk til Mathilda Racing med en Seat Leon foran Lubner Motorsport i en Opel Astra, og med Møller Bil Motorsport i Audi RS3 LMS på tredjeplass. Det finske teamet LMS Racing ble nummer fire med sin Seat Leon.

Møller Bil Motorsport er tilbake på Nürburgring for den neste runden i VLN-mesterskapet i juni.

For mer informasjon:

Marius Misfjord, 91712900

Håkon Schjærin, 900 20 965

www.mollerbil-motorsport.no

Følg oss på sosiale medier:

www.facebook.com/mollerbilmotorsport

www.twitter.com/mollerbilmsport

www.youtube.com/mollerbilmotorsport

www.flickr.com/mollerbilmotorsport

www.instagram.com/mollerbilmotorsport

For live resultater under løp:

Send en SMS med kodeordet ”TTLive” til 1930, eller last ned Møller Bil Motorsport sin app til din smarttelefon!

Bakgrunnsinfo:

Møller Bil Motorsport deltar i det tyske langdistansemesterskapet VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring ) som arrangerer alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Det norske racingteamet deltar med en Audi RS 3 LMS i klassen TCR. Sjåfører er Håkon Schjærin (NMK), Atle Gulbrandsen (KNA), Kenneth Østvold (KNA) og Anders Lindstad (NMK), og mekanikerne kommer fra ulike Møller Bil verksteder i Norge. I tillegg til en fast stab av mekanikere fra Møller Bil, har teamet også noen helt nye gjestemekanikere på hvert løp som har blitt plukket ut fra ulike Møller Bil verksteder, og som får en unik erfaring og et minne for livet. Alle nye fagarbeidere som har vært lærlinger i Møller Bil, og som har fått fast ansettelse, får også en tur til Nürbugring med faglig innhold på verdens råeste racerbane.