Det ble i dag skrevet norsk bilsportshistorie når Martinius Stenshorne vant Mini-klassen sammenlagt i en av verdens mest prestisjefylte gokartmesterskap. WSK Super Master Series består av fire løp vinterstid, og mesterskapet ble i dag avsluttet på Sarno-banen utenfor Napoli i Italia.

Martinius Stenshorne, som også vant åpningsløpet på Adria i februar, lå på en sjuendeplass etter de innledende heatene. Dermed fikk han fjerde startposisjon i den ene prefinalen, og akkurat som tidligere viste det seg at unggutten var raskere enn de andre i de svingete partiene, men at han tapte litt på langsidene. Likevel holdt det til seier og pole position i finalen.

Også i finalen var det Martinius som var raskest i de svingete partiene, mens de andre nærmet seg på langsidene. Men så ble det en kamp om andreplassen, og dermed fikk 12-åringen i tet en luke som holdt helt inn til mål.

– Jeg er utrolig stolt over denne sammenlagtseieren. Det var spennende, og konkurransen i vinter har vært kjempetøff. Men det holdt til slutt, og nå er jeg bare så glad, sier Martinius Stenshorne.

Stenshorne, som kjører for Parolin-teamet, vant til slutt foran Kimi Antonelli, som allerede har skrevet en juniorkontrakt med Formel 1-teamet til Mercedes.

Neste på programmet for Stenshorne nå er det italienske gokartmesterskapet i klassen Mini, men årets største mål er allerede nådd.