Påske i Spania

Spanjolene er katolikker og de feirer påske på en helt annen måte enn de fleste av oss nordmenn gjør, som kanskje forbinder påske mer med Kvikklunsj og appelsiner i sekken.

Hver dag har de prosisjoner i byene hvor de viser de flotteste drakter og hellige gedigne figurer. De feirer Semana Santa, den hellige uke, som er årets viktigste uke for katolikker og ortodokse kristne.

I tillegg må det sies at Cartagena er en utrolig flott, gammel havneby som er verdt et besøk, men nå over til hvorfor vi dro nedover…

Endelig!

I år som i fjor var det Sundby-racing som arrangerte noen kjempefine dager på banen i Cartagena. Vi var veldig heldige med været også, så det var flere som ble litt røde på nesa. 🙂

Det var stor stas å møte flere av racingvennene igjen, og stemningen i depoet var som den alltid er i roadracingmiljøet – kjempegod.

Det er en salig blanding av super-racere, unge lovende, og de som bare er med for gøy.

Fire dager med kjøring

Målet for turen var jo å få kjørt så mye som mulig disse fire dagene, og gjerne sette en ny pers eller to, men det skulle vise seg at fokuset skulle ligge et annet sted denne gangen.

Den utrolig dyktige norske roadracingføreren, Thomas Sigvartsen, som fortiden trener og kjører løp i Spania ga begge jentene nye arbeidsoppgaver som gjorde at de måtte fokusere på litt annet enn bedre tider, og det kan jo være greit innimellom det også. Stor stas er det også selvfølgelig, når man få hjelp av en som Thomas, det betyr mye.

Nye skinndresser var også med på tur

Begge jentene hadde veldig slitte dresser etter fjorårets sesong, så nye dresser ble bestilt.

Like før avreise kom dressene fra RST Moto, spesialsydde i riktig størrelse og med farger som matcher syklene. De ble veldig fine, og de satt bare bedre og bedre ettersom dagene gikk.

Picman var som alltid tilstede og fikk foreviget det hele med noen flotte bilder av jentene både i farta på banen, og oppstilt sammen med syklene.

Det ble en tur i asfalten

Det så lenge ut som om vi skulle få med oss begge syklene like hele hjem igjen, men i ett av de siste passene den siste dagen hadde Mia et lite uhell…Heldigvis gikk det bra med henne, men sykkel og skinndress fikk seg en liten smell, men som alltid fikk pappa Trond sykkelen sammen igjen slik at den var kjørbar til neste pass. Er det noen sak når man har med seg en handyman på tur…

Tiden flyr når man har det gøy!

Dagene gikk dessverre alt for fort…jentene skulle helst blitt igjen for å kjøre mer, så vi må nok se om vi kan få endret på det til neste år. Det finnes mange muligheter for kjøring i Spania, noe som er helt topp for oss som har mer snø enn sol, i allefall har det vært følelsen denne vinteren.

Kort oppsummert var det en veldig bra tur, og vi ser alle fram i mot neste tur til Spania, men nå settes fokuset mot det som skjer i Norge…

Norsk sesongstart var på Rudskogen nest siste helgen i april, mer om det, U25-samlinger og det første møtet med Team Norway Junior Jenter kommer i neste utgave, følg med!