Men for å fostre morgendagens stjerner så er det viktig å rekruttere de aller yngste.
Vi som har barn som kjører minimoto er glade for at det vises økende interesse fra flere motorsportklubber, og økt samarbeid mellom klubber gjør det forhåpentligvis lettere å rekruttere flere til denne fantastiske sporten.
Les videre, og finn ut hvilke aktiviterer som planlegges for 2018 sesongen.

Oslo MK har to slike Polini 910 utlånssykler som egner seg godt til nybegynnere

Minimoto – Hvor kan jeg la barnet mitt prøve?

Oslo MK er en av klubbene som har jobbet mest med minimoto og rekruttering av unge racingførere. I slutten av april klargjøres kjøreutstyr, motorsykler og bane for en ny sesong. Banen ligger på Gardermoen Raceway og her kan fremtidige racingstjerner møte opp for å prøve. Oslo MK tilbyr gratis utlån av sikkerhetsutstyr og Polini 40cc motorsykler for unge racere som har lyst til å prøve før man går til innkjøp av eget utstyr. I mai starter ukentlige treninger hvor man kan komme å prøve. Det eneste som kreves er at barnet har fylt 5år og at man tegner en såkalt SMS-lisens på stedet. Kontakt «OsloMk Minimoto/Minigp» på Facebook for mer informasjon.
Du kan også se treningstidene til Oslo MK på Gardermoen Raceway på denne linken: http://ndrg.no/utleiekalender/ .

Dersom man ønsker å kjøre minimoto på en av Norges beste gokartbaner så har man mulighet til dette under treningshelgen til Solør MC Klubb 5-6.mai og under NM-runden i roadracing 19-20.mai.

Her vil det være mulighet for å få veiledning av Superbike-førere i kjøreteknikk, samt egne treningspass for førstegangsførere. Dette er et samarbeid mellom Oslo MK og Solør MC Klubb som er veldig populært blant de yngste racingførerne.

Dersom du har et motorinteressert barn, hvorfor ikke ta turen innom Vålerbanen under NM-runden i roadracing 19-20.mai? Da får dere oppleve spektakulær racing mellom noen av Norges raskeste førere og muligheten til å prøve minimoto.

Minimoto racers – morgendagens stjerner

Som nevnt i innledningen så bør man begynne å kjøre tidlig for å bli skikkelig rask. I italia og Spania kan man trene hele året. Her i Norge er vi nå i slutten av april, og snøen har så vidt smeltet fra våre treningsbaner på Østlandet. Det betyr at for å bli god, må man utnytte sesongen til det fulle. Hva gjør man når man ønsker å kjøre mer og konkurrere mot førere på et enda høyere nivå? Jo, man reiser til Sverige hvor minimoto racing er en mye større sport enn i Norge.

Det er nettopp det Ruben Haga (NMK Elverum) og Robin Lysenvoll (Oslo MK) gjorde i 2017-sesongen, og de planlegger å sette svenskene på plass også i 2018-sesongen.
Disse gutta har lært mye av å konkurrere i Sverige, både når det gjelder kjøreteknikk, selvfølelse og disiplin som kreves ifm forberedelser foran et race. I fjor konkurrerte begge i klassen junior B for barn mellom 10-14år. Motorsyklene som benyttes er italienske spesialbygde sykler av merkene GRC, Polini, DM og Blata. Motorene har bare 40ccm, men yter hele 16hk ved 15000rpm!

I 2017-sesongen tok Ruben en en meget sterk 2.plass sammenlagt i det svenske mesterskapet, med 4 førsteplasser, 4 andreplasser og 1 tredjeplass. Han viste med dette at de utallige rundene han har trent på Starmoen Gokartbane gir resultater. Robin tok en flott 9.plass sammenlagt og ble også kåret til «snyggaste sykkel» av svenskene.
Vi gleder oss til å følge disse gutta i 2018 sesongen og ønsker dem lykke til!

Av Dan Andre Nylænder