Hvert år gir Statens vegvesen et nettbrett til en som har klart nivå 3 i føreropplæringen før fylte 17 år.

I år går nettbrettet til 17 år gamle Jonas Bergundhaugen fra Åsgårdstrand. Han klarte å nå nivå 3 i opplæringen før han fylte 17 år, og det var ikke minst takket være stor egeninnsats og god hjelp fra trafikklærer Odd Egil Sørby ved Stokke trafikkskole.

– Det er klar sammenheng mellom mye øvelseskjøring før fylte 18 og risiko for å havne i en ulykke.

Risikoen minsker parallelt med mengde av øvelseskjøring, sier kontorsjef Ivar Lundstad ved Tønsberg trafikkstasjon. Han legger til at Jonas Bergundhaugen har deltatt på Vegvesenets informasjonskveld om øvelseskjøring og mengdetrening.

– Det er få som rekker nivå 3 før de fyller 17 år, og Jonas er altså en av dem og er trukket ut til å vinnenettbrettet, sier Lundstad. Kjørelærer Odd Egil Sørby ved Stokke trafikkskole er veldig godt fornøydmed eleven sin.

– Han har ikke hatt så mange kjøretimer, og det betyr at øvelseskjøringen har gitt resultater, sier Sørby som opplever Jonas som en trygg og rolig person. Jonas på sin side beskriver læreren sin som en rolig og morsom kar.

– Vi ler hele tiden, forteller Jonas. Han har bursdag 24. juni, og sier at han to minutter over tolv på St. Hans-aften i fjor begynte han å øvelseskjøre som fersk sekstenåring.

Victor Olav Dalsrud som holder mengdetreningskursene i regi av Statens vegvesen understreker at noen ganger kan kjemien mellom foreldre og ungdom være litt krevende, men at mange opplever øvelseskjøringen som kvalitetstid. Dalsrud understreker også viktigheten av nok øvelseskjøring.