– Jeg vil ikke si at jeg har lagt opp, for drømmen om et VM-sete er der fortsatt, men det kommer til et punkt hvor man ikke lenger klare å konkurrere på det nivået jeg ønsker med de resursene vi har tilgjengelig, sier Marius Aasen (26).

De siste syv årene har Aasen hatt med faste partnere som har hjulpet han dit han er i dag. Han kan se tilbake på fire VM-sesonger; en i junior-VM, to i Drive DMACK Fiesta Trophy og en sesong i WRC2. Seieren i Drive DMACK Fiesta Trophy og norgesmester i klassen for forhjulstrekkede biler er meritter han er stolt over med de resursene han har hatt tilgjengelig.

– Jeg har fått opplevd og kjørt utrolig mye bil, og jeg har kjempet om seier i de klassene jeg har deltatt i. Jeg har reist Europa rundt og møtt en rekke fantastiske mennesker samtidig som jeg har gått min egen skole. Jeg har partnere og støttespillere som alltid har troen på meg – og uten disse hadde jeg aldri oppnådd alt jeg har gjort, fortsetter han.

I hele fjorsesongen var målet til Aasen å kjøre en R5-bil i Norge, etter en full sesong i VM 2016, og i fjor høst tok Aasen steget opp i den gjeveste klassen i Norge. Han viste fort konkurrentene hva han hadde tenkt seg, og under den første NM-runden i år ledet han solid før bilens dempere feilet.

– Jeg har vist at jeg kan være best når det gjelder, og vi var med å kjempet om seiere i WRC2 i 2016. I år har vi sittet lite i bilen i forhold til konkurrentene, men har allikevel vist et meget høyt tempo. Jeg har kommet på et nivå i motorsport hvor man er avhengig av enorme resurser, og derfor er jeg fornøyd med det jeg har fått til. Nå føler jeg meg klar til å ta fatt på nye utfordringer, avslutter Marius Aasen.