Selv om siste løp i RX2 var årets første, så var det langt fra noen sesongdebut for Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal. I vinter kjørte 20-åringen inn til en tredjeplass sammenlagt i Rally X on Ice. Sommersesongen begynte han med et løp i RallyX Nordic på svenske Höljes, hvor han kjørte inn til en 4. plass i RX2-klassen. Men siste helg var sesongstart på ordentlig. Resultatet ble en tredjeplass og med målet om pallplass kan vi vel si at dette starter bra.

-Jeg var veldig klar for å starte den internasjonale serien nå. Jeg går for mest mulig poeng i mesterskapet, og sammenlagt håper jeg å ende på pallen, sier Sondre Evjen.

I fjor endte Hallingdølen på en åttendeplass sammenlagt, og ble med det beste nordmann.

-I fjor var det mye uflaks, men jeg viste med en andreplass i finaleløpet at jeg kan henge med helt i toppen. Det viste jeg også med seieren i Latvia i 2016. Derfor er fokuset i år på å gjøre minst mulig feil på banen, og også hele tiden sørge for at bilen forhåpentligvis holder og at vi unngår tekniske problemer. Klarer vi alt dette, så er en pallplass sammenlagt innen rekkevidde.

I Höljes sist helg kjempet Evjen om seieren, og lå på en andreplass da han ble påkjørt. Og nivået i Rally X Nordic står ikke mye tilbake for nivået i den internasjonale RX2-serien, som kjører sammen med VM-rundene til Petter Solberg og co.

RX2 består av sju løp, og årets høydepunkt blir VM-runden på Hell i Trøndelag. Ellers blir det løp i både Canada og Sør-Afrika, i tillegg til flere løp i Europa.

Man kan følge resultatene på www.fiaworldrallycross.com

25 mai er det løp på Silverstone, 9 juni er det i Norge på Hell og siste helg i juni er det i Sverige på Höljes.