Foto: Yngvar Brekke/yngvarbrekke.com

Her er en liten oppsummering etter løp 1 og 2. Nå er også løp 3 og 4 i NM/Norges Cup på Rudskogen ved Rakkestad i Østfold over.

Løp 1 og 2: Vi har allerede hatt en knallstart på Vålerbanen, hvor hele arrangementet til Solør MCK gikk på skinner i et strålende vær. Så selv om startfeltene ikke var av de største fikk de fremmøtte på tribunen se morsom, underholdene og spennende kjøring i alle klasser.

Hvis vi skal dra frem noen, og starte i den største klassen, Superbike NM, var Norvald Haaland tilbake etter fjorårets skade, han vant begge løp, med U25-fører Fredrik Ommedal på en 2. plass lørdag og 3. plass søndag. Dette er jo bare helt utrolig rått av en fører som tok lisens i 2017. Tilbake etter ett år i Tyskland var også Carl Berthelsen, i år på nytt merke, Yamaha. Han så ut til å trives på sykkelen og kunne innkassere en 3. og en 2. plass.
Sammenlagt i Superbike NM finner vi Norvald øverst med 50 poeng, Carl og Fredrik begge med 36 poeng.

I Superstock NM ble det også en dobbeltseier av Stinius Viking Ødegård. Stinius har slitt med ett vondt håndledd og har flere operasjoner bak seg den siste tiden, men det så ut som om alt klaffet og kan kunne dra i land en ganske suveren seier begge dager. Forrige års junior og U25-fører, Marcus Høston, har virkelig fått opp farten og imponerer på banen, han klinket til med en 2. plass på lørdag, og så lenge ut til å være med i fighten om pallplass også på søndag, men han kjørte dessverre ut i den berømte sjikanen på Vålerbanen.

Marius Notøy dro i land 3. plassen med sin splitter nye Yamaha R6. På søndag ble rutinerte Helge Spjeldnes nr. 2, og fjorårets altvinnende juniorfører Jonathan Lykke Nessjøen nr. 3, han også U25-fører.

Sammenlagt i Superstock NM finner vi Stinius øverst med 50 poeng, Jonathan med 29 poeng, og Jan André, U25-fører,  med 24 poeng.

I Superbike Norges Cup på lørdag var det Amund Granli som vant lørdag, og ble nr. 2 søndag. Arne Syver Anmarkrud byttet plass med Amund lørdag og søndag med nr. 2 på lørdag og serier på søndag. Marius Naume kjørte inn til 3. plass begge dager.
Sammenlagt i denne klassen ser da slik ut, Amund og Syver 45 poeng, Marius 32 poeng.

I Superstock Norges Cup på lørdag ble det et utrolig spennende løp hvor Randi Finnvik Solli og Terje Teigum Valaker fightet hele løpet, dessverre for Randi kjørte hun ut i siste sving før målgang. Terje dro derfor seieren i land. Peter Rustad kom på 2. plass og Stein Arild Øye på 3. plass. På søndag var U25-fører Hannah Marie Arnegard suveren, hun kom alene i mål foran Jonas Strand som måtte gi opp kampen om seier noen runder før mål. Nummer 3 ble Terje Teigum Valaker.

Sammenlagt i denne klassen ser da slik ut, Terje 41 poeng, Peter 31 poeng, og Stein Arild 29 poeng.

Den klassen det har skjedd mest med når det gjelder antall deltakere er Junior Sport 300, alt i alt var det 15 startende, hvorav fem var jenter,  og det er jo bare helt suverent. Siden dette er en klasse for A2-sykler blir det noen forskjeller når det gjelder hestekrefter. Eskil Kling med sin Kawasaki 400 vant begge dager, Odin Høiås på Yamaha R3 ble nummer to begge dager. Atle Bangshaug, også han på Yamaha R3 ble nr. 3 på lørdag, mens André Gjerdingen på sin Kawasaki 300 ble nr. 3 på søndag. Det var flere grupperinger i feltet som gjorde at det var fighting om de forskjellige plassene nedover i feltet, utrolig gøy for publikum. Det var også noen Kawasaki 250 og en KTM 390 med i starfeltet. Her er alle med på U25-satsingen til NMF.

Sammenlagt her er Eskil med 50 poeng, Odin med 40 poeng og Atle med 29 poeng.

En ny klasse av året er Super Sport 300, en klasse for de over 21 år. Dette er en klasse vi har troen på at skal få flere startende etterhvert. Kjempeartig å se de voksne kjøre mot juniorer…
Rutinerte Chris Sæther kjørte inn til seier begge dager på en KTM 390, Tommy Martinsen også han på  KTM 390 ble nr. 2 begge dager. Helgens mest sportye utøver var nok Roy Øwre som kjørte Solør MCK sin gule Kawasaki 300 inn til 3. plass begge dager…ryktet sier han har utfordret Thomas Sigvartsen til neste runde…
Sammenlagt for klassen hittil er Chris med 50 poeng, Tommy 40 poeng, og Roy 32 poeng.

Også i år blir det kjørt Jentecup, her kan alle jenter som ikke har tatt NM-poeng være med å kjøre.

Hannah Marie Arnegard på sin Suzuki GSX-R 600 vant suverent begge dager, på lørdag ble Monica Hofton nr. 2 på sin Honda CBR 600 RR, med tidenes tjuvstart. Hun fikk sine 20 sekunders straff, men klarte å berge 2. plassen med god kjøring. På 3. plass og 8 sekunder fra 2. plassen kom en av Junior Sport 300 jentene, Desirée Sterner på sin Yamaha R3. På søndag ble Fam Sørensen nr. 2 på en lånt Kawasaki ZX6-R, da hun kjørte ut med sin egen under trening på fredag, og Monica Hofton nr. 3. Alt i alt var det 10 jenter påmeldt.

Sammenlagt i klassen har Hannah 50 poeng, Monica 36 poeng, og Desirée 29 poeng.

Løp 3 og 4

Årets varmeste helg er over, og her er resultatene!

Foto: ryhno411

Comebacket til Caroline i helgen i MotoAmerica ble en helg hun sent vil glemme. Hun skriver selv om helgen:
Det er vanskelig å forklare følelsen jeg satt med fredag ettermiddag. Lykkelig, lettet og emosjonell. Jeg hadde nettopp kjørt inn til 18.startspor av 33 førere, 0,7 sekunder raskere enn jeg noen gang har vært rundt Road America! Det høres kanskje ikke ut som det helt store, men det å hoppe inn halvveis i sesongen i et så sterkt startfelt er ingen lett oppgave. Min første helg tilbake etter nesten 9 måneder og jeg er raskere enn noen gang!

Det var også en følelse av frustrasjon. Jeg merket fort at kroppen ikke ville samarbeide og for hver runde jeg kjørte ble høyre skulder og arm mer og mer utslitt. Jeg har hatt to store operasjoner siden jeg knuste deler av skulderen i 2013, og det har ikke gitt meg merkbare problemer under kjøringen, før nå. Etter ulykken i September måtte jeg operere kragebenet på samme side, og under kjøringen denne helgen var det nerver i klem som gjorde at jeg gradvis mistet følelsen i armen. Det satt en brems på lørdagens kval og var til slutt så ille at jeg måtte trekke meg fra lørdagens race. En vanvittig vanskelig beslutning men av sikkerhetsmessige årsaker den eneste rette.

En fysioterapeut ved navn Debra reddet helgen. Hun kjørte 3,5 timer lørdag kveld bare for å komme seg til hotellet mitt i Sheboygan så hun kunne gi meg behandling. Etter to intense timer lørdag kveld og ny behandling søndag morgen var kroppen bra nok til å stille til start. Jeg hadde 3 gode runder i løpet før jeg begynte å få problemer og rundetidene begynte å stige. Det skulle kjøres 11 runder (27 minutter totalt), og det var et blodslit! Jeg ga absolutt alt jeg hadde og kom til slutt i mål på en 15.plass.

I Japan gjorde de norske en absolutt godkjent innsats. Sondre «Gekko» Haga og Håkon Pedersen som kjører trial 2, kjørte en runde søndag. Sondre kom på 8. plass og beveger seg mot målet sitt som er en femteplass sammenlagt. Håkon kjørte inn til 10. plass, han var veldig fornøyd med det og tok med seg mye positivitet hjem til helgens norgescup i Bergen.

For jentene var det første VM-runde denne sesongen, og Ingveig og Huldeborg kjørte også strålende, de ligger hhv på 5. og 8. plass sammenlagt etter første runde. I trial 2 Women ligger Erika Melchior og Hanne Haga på 5. og 8. plass sammenlagt. Jarand Gunvaldsen som kjører trial 125 ligger på 8. plass sammenlagt etter en 8. og en 9. plass i helgens løp.

3. og 4. runde i roadracing på Rudskogen ble arrangert på årets varmeste helg, 30-32 grader i luften, og asfalttemperatur på opp i mot 50 grader. Carl Berthelsen fra Borg MC vant begge dagene på hjemmebane i Superbike, og har med det tatt veldig innpå sammenlagtledelsen til Norvald Haaland. Det er nå rekordjevnt i den klassen.
«Jeg har funnet et høyt tempo i dette fyrverkeriet av en sykkel. Den er stabil, rask og en elektronikk pakke som er helt rå, så vi gleder oss virkelig til fortsettelsen», sier Berthelsen selv.

I Superstock leder fortsatt Stinius Viking Ødegård NM sammenlagt, to poeng foran Jonathan Lykke Nessjøen. Med smerter i hånda, kjørte Stinius likevel inn til to andreplasser og en tredjeplass i helgen. Jonathan tok forøvrig hattrick i helgen, og vant samtlige tre løp han stilte i.
Hattrick ble det også til Eskil Kling i Juniorsport 300 klassen, han sstår nå med fem av fem mulige seire så langt

Txt; nmfsport