Det var knyttet stor spenning til det første internasjonale rallycrossløpet på legendariske Silverstone i helgen, og sammen med Petter Solberg og co. i Supercars var det også klart for årets andre løp i det internasjonale RX2-mesterskapet.

Sondre Evjen, som kjørte inn til en andreplass i sesongåpningen i Belgia, var en av forhåndsfavorittene, og han skuffet ikke. Han startet med gode tider i de to første innledende omgangene, men fikk det ikke helt til i den tredje. I fjerde omgang slo han imidlertid tilbake, og lå på en sjetteplass sammenlagt og var dermed klar for semifinale.

– Semifinalen gikk veldig bra. Jeg hadde en god start, kom ut på andre, men kom meg etter hvert opp i ledelse og vant min semifinale, forteller Sondre Evjen.

I finalen kom Evjen ut på en tredje, og ble liggende på denne plasseringen helt til mål. Svenske Oliver Eriksson vant løpet på Silverstone og med Conner Martell fra USA på en andreplass.

– Det føles veldig bra å komme på pallen igjen. Det er det vi jobber for i hvert løp, og jeg føler jeg fikk maks uttelling her på Silverstone. Jeg er også meget fornøyd med å ligge på en tredjeplass i mesterskapet, kun fire poeng bak Oliver Eriksson som leder.

Det neste løpet i det internasjonale RX2-mesterskapet er i forbindelse med den norske VM-runden i Hell den 9. juni. Men allerede kommende helg skal Evjen i aksjon igjen i RX Nordic i svenske Arvika. Også i dette mesterskapet ligger 20-åringen fra Ål på en tredjeplass sammenlagt.

– Jeg er inne i flytsonen om dagen, og det er viktig. Samtidig gjelder det å ha riktig fokus og kjempe for hvert eneste poeng. Det blir viktig også i de to neste løpene i Arvika og i Hell, avslutter Sondre Evjen.